Ponta: Băsescu a folosit informaţii din dosare penale în cei nouă ani de mandat VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat joi că preşedintele Traian Băsescu a folosit de multe ori în cursul celor două mandate ale sale informaţii din dosare penale, pe care n-ar fi trebuit să le folosească, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
27 mart. 2014, 17:59
Ponta: Băsescu a folosit informaţii din dosare penale în cei nouă ani de mandat VIDEO

Întrebat cum a văzut declaraţia de miercuri a şefului statului, prin care susţinea că n-o să folosească nimic din ce a aflat de la Serviciul Român de Informaţii în aceşti 10 ani în lupta politică, premierul a replicat: ‘Preşedintele a folosit de multe ori în aceşti nouă ani şi jumătate de mandat informaţii pe care n-ar fi trebuit să le folosească, mă refer la informaţii din dosare penale, din… Şi eu nu-mi doresc decât un singur lucru – că pe domnul Băsescu n-o să-l schimbăm niciodată, va rămâne la fel toată viaţa – ca următorul preşedinte al României, cel care va prelua mandatul din decembrie, să fie într-adevăr diferit şi să nu-l auzim niciodată spunând: ştiu eu ce e în dosarul penal al lui X sau am auzit eu ce a vorbit Y la telefon. Repet, pe domnul Băsescu nu-l mai schimbăm şi nu cred că năravurile vechi se vor schimba vreodată. Eu, unul, nu am nicio iluzie în acest sens’.

Totuşi, premierul a negat faptul că preşedintele ar fi folosit asemenea informaţii în discuţiile pe care le-au avut.

‘Nu pot să spun că le-a folosit în discuţii directe cu mine, sunt destul de vaccinat, eu vorbesc de lucruri deja publice, atunci când preşedintele spunea la televizor, spunea în conferinţe de presă ce are în dosar X, ce i se va întâmpla lui Y. Ştiţi că spunea la Bruxelles, parcă, ce urma să se întâmple a doua zi cu un om politic, eu la acelea mă refeream’, a afirmat premierul într-o intervenţie telefonică la Antena 3.