Ponta: Băsescu se joacă aşa, ca un „copil târziu”, cu cuvintele în ce priveşte acciza pe carburant

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că stipularea în acordul cu FMI a faptului că acciza pe carburant va fi introdusă de la 1 aprilie, solicitată de preşedintele Traian Băsescu, reprezintă o "copilărie" a şefului statului, care "se joacă, aşa, ca un copil târziu" cu cuvintele.

03 feb. 2014, 13:49
Ponta: Băsescu se joacă aşa, ca un „copil târziu”, cu cuvintele în ce priveşte acciza pe carburant

Întrebat dacă va scrie negru pe alb în acordul cu FMI faptul că introducerera acestei accize se va face de la 1 aprilie, Ponta a replicat: „Asta e o copilărie a preşedintelui, care se joacă, aşa, ca un copil târziu, în sensul în care bugetul e în funcţiune”.

VEZI ŞI Victor Ponta: Acciza la benzină nu va fi amânată, Băsescu face un populism ieftin

„Acciza este aprobată deja, doar că intră în vigoare la 1 aprilie. Că scrie, că nu scrie – mi se pare penibil în al zecea an şi ultimul de preşedinte să începi să te joci cu cuvintele. Şi dacă scrie şi dacă nu scrie tot aia e, că e în vigoare. Asta ştie şi preşedintele. E un populism aşa din ăsta ieftin, zice că ajută partidul doamnei Udrea nu ştiu ce să facă”, a adăugat Ponta.

VEZI ŞI Victor Ponta: Nu se poate renunţa la acciza de 7 eurocenţi la carburant, asta i-a spus FMI şi lui Băsescu

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Traian Băsescu despre subiectul accizei, Ponta a replicat: „Dar ce să discut cu preşedintele şi în ce calitate să discut cu preşedintele? Domnia sa nu are nicio treabă cu conducerea economică a ţării”.