Victor Ponta, către premierul Tudose: Consideraţi că, dacă o faceţi mai târziu, rectificarea va fi pozitivă?

Victor Ponta, fost premier, în prezent deputat în Parlamentul României, reproşează actualului Executiv faptul că nici până la începutul lunii septembrie nu s-a făcut o rectificare bugetară.

RomaniaTV.net
04 sept. 2017, 17:10
Victor Ponta, către premierul Tudose: Consideraţi că, dacă o faceţi mai târziu, rectificarea va fi pozitivă?

Victor Ponta, deputat neafiliat, a întrebat Guvernul, în plenul Camerei Deputaților, de ce face mai târziu rectificarea bugetară, care, în opinia sa, ar trebui să fie una negativă.

„În acest an nu s-a făcut nicio rectificare bugetară. Dl. Vosganian are dreptate că am trăit și eu destule momente în care lumea vorbea despre cifre fără să le aibă în față. Eu am execuția bugetară pe primele șapte luni, veniturile sunt cu un miliard mai mici decât în 2016, cheltuielile cu 16 miliarde în plus, deci rectificarea ar fi trebuit să fie negativă. Considerați că, dacă o faceți mai târziu, va fi pozitivă sau care ar fi motivul pentru care e prima dată când nu se face rectificare bugetară? În rest vă urez succes, nu spun că vă susțin, că probabil v-a zis Sorin Grindeanu că, dacă vă susțin, aveți o problemă”, a afirmat Victor Ponta.

Ponta a spus că a dorit să ia cuvântul în prezența premierului Mihai Tudose pentru că a lucrat alături de Guvern, inclusiv la rectificări bugetare, cel puțin în 2015.