Ponta, despre acuzaţia că ar fi fost ofiţer SIE: Sunt numai minciuni! Băsescu e în campanie

Premierul Victor Ponta a calificat, marţi, la Iaşi, drept "minciuni" afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora liderul social-democraţilor a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001.

14 oct. 2014, 05:55
Ponta, despre acuzaţia că ar fi fost ofiţer SIE: Sunt numai minciuni! Băsescu e în campanie

Victor Ponta a afirmat că a respectat legile ţării şi că acuzaţiile lui Băsescu sunt nefondate. 

„După ce am terminat Facultatea de Drept, în 1995, şi până azi sunt 20 de ani, de fiecare dată am respectat legile ţării. Mi-am servit ţara ca magistrat, ca deputat, ca ministru şi o voi face la fel ca preşedinte al României”, a declarat premierul Victor Ponta.
 

Întrebat direct dacă a fost ofiţer acoperit, Ponta a declarat: „Sunt numai minciuni!”.

Totodată, Ponta a spus că, dacă în acest caz există indicii că a fost încălcată legea, există instituţii care să tragă la răspundere pe cel ce a făcut acest lucru: „Eu cred că există în România instituţii ale statului, justiţie cu siguranţă, care, dacă cineva a încălcat legea, îl va trage la răspundere”, a precizat premierul.

Ion Iliescu, despre ofiţerul acoperit: O invenţie şmecherească, o făcătură a lui Băsescu

Referitor la acuzaţiile preşedintelui la adresa fostului şef al SIE Teodor Meleşcanu, Ponta a afirmat că Traian Băsescu îi atacă, de fapt, pe toţi contracandidaţii Elenei Udrea.

„Domnul Băsescu se exprimă într-un mod care e total inacceptabil pentru un preşedinte în funcţie la adresa tuturor contracandidaţilor doamnei Udrea. Este tot dreptul domniei sale de a susţine pe cineva. Faptul că foloseşte funcţia de preşedinte şi instituţiile pentru a susţine un candidat, este evident un mod de a nu te comporta ca preşedinte şi vă asigur că atunci când voi fi preşedinte veţi vedea că ceea ce vedem în ultimele zile şi săptămâni de la Traian Băsescu poate fi schimbat cu adevărat”, a spus premierul, adăugând că marţi, la sărbătoarea Sfintei Parascheva, la care participă la Iaşi, se va ruga şi pentru Traian Băsescu „care e tulburat, e frământat”, iar „România nu mai trebuie să depindă de tulburările şi frământările unei persoane”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că premierul Victor Ponta, candidatul PSD la Preşedinţie, a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997 – 2001, fără să prezinte însă nicio dovadă concludentă în acest sens. Mai mult, Traian Basescu a declarat luni ca fostul director SIE Teodor Melescanu este cel care l-ar fi ajutat pe Victor Ponta sa isi acopere trecutul de ofiter acoperit.