Ponta, despre anularea grevei de la ROMATSA: Mă bucur că raţiunea a câştigat

Premierul Victor Ponta salută anularea grevei anunțate de angajații ROMATSA și îl felicită pe ministrul Transporturilor, Iulian Matache, pentru că a reușit să rezolve prima criză din mandatul său.

31 aug. 2015, 18:59
Ponta, despre anularea grevei de la ROMATSA: Mă bucur că raţiunea a câştigat

„Nu este grevă la ROMATSA! Mă bucur că rațiunea a câștigat și oamenii care urmau să zboare mâine nu vor avea de suferit (și felicitări ministrului Iulian Matache pentru rezolvarea primei crize din mandatul său)„, a scris premierul luni, pe Facebook.

Citeşte şi: Sindicaliştii ROMATSA au renunţat la GREVĂ: „S-a semnat contractul colectiv de muncă”

Greva controlorilor de trafic aerian a fost anulată, a anunțat, luni, ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

„Mâine (marți, 1 septembrie — n. r.), greva nu va mai avea loc. E anunțat Eurocontrolul, nu mai e niciun fel de problemă”, a spus șeful de la Transporturi.

Controlorii de zbor au anunțat, în urmă cu o săptămână, că intră în grevă generală marți, 1 septembrie, începând cu ora 11,00, fiind nemulțumiți de conducere și de faptul că nu au contract colectiv de muncă. 

S-a semnat contractul colectiv de muncă. Se va depune astăzi la ITM, astfel încât nu mai sunt întrunite condiţiile pentru grevă„, a mai susţinut ministrul Iulian Matache.

Semnarea contractului colectiv de muncă a fost confirmată şi de directorii ROMATSA, dar şi de sindicaliştii controlorilor de trafic.

CITEŞTE ŞI Directorul general ROMATSA şi-a dat DEMISIA. Sindicalist: „E doar o strategie”

„După câteva zile şi nopţi pline, încărcate de tensiune, am reuşit în final să încheiem negocierile. Avem acum un contract colectiv de muncă aprobat de patronat şi de către sindicate, ca urmare greva generală anunţată pentru marţi nu va mai avea loc. Operaţiunile ROMATSA privind furnizarea serviciilor de navigaţie aeriană se desfăşoară normal şi vom putea şi de aici înainte să continuăm cu activitatea noastră în condiţii normale”, a declarat, la finalul negocierilor, director general adjunct Romatsa, Fănică Cârnu.