Ponta, despre cererea de disjungere: Vreau să ÎNCHID acest dosar care NU mă PRIVEŞTE

Premierul Victor Ponta a declarat joi la România TV că a solicitat disjungerea dosarului său din cel privind complexele Turceni şi Rovinari având în vedere că acesta "nu îl priveşte", şi vrea să îşi demonstreze nevinovăţia cât mai repede.

03 sept. 2015, 21:00
Ponta, despre cererea de disjungere: Vreau să ÎNCHID acest dosar care NU mă PRIVEŞTE
Totodată, premierul a declarat că el nu a ”furat niciodată vreun leu din taxele statului”. Victor Ponta a precizat că a cerut disjungerea cazului deoarece este un dosar complex, iar el este cercetat pentru ”51.000 de lei buclucaşi”.
 

„Procurorul de cauză nu m-a acuzat de absolut nimic şi nici nu m-a întrebat. Azi, de exemplu, n-a pronunţat numele Turceni, Rovinari. E un dosar mare, complex, cu lucruri care nu mă privesc”, a spus Ponta, explicând că a cerut disjungerea având în vedere că el este acuzat doar în privinţa contractului cu Dan Şova şi cei 51.000 de lei buclucaşi”.

Prim-ministrul spune că nu vrea astfel să aştepte „după un dosar care nu îl priveşte”.

„Eu sunt convins că sunt nevinovat şi vreau să am ocazia să închid acest dosar”, a spus Ponta, precizând că dacă ar aştepta soluţionarea dosarului în care este cercetat Dan Şova ar putea trece „nu ştiu câţi ani”.

”Am spus tot, am fost înregistrat pe cameră. Am fost tratat foarte civilizat. Foarte des adversarii politici vorbesc despre dosarul Ponta Turceni-Rovinari. E un dosar mare complex cu lucruri care nu mă privesc. E vorba despre 51.000 de lei buclucaşi. Eu sunt convins că sunt nevinovat. Decizia aparţine procurorului de caz”, a spus Ponta pentru România TV. 

Premierul a precizat că este inculpat în dosarul ”Turceni-Rovinari”. 

Ceea ce am avut de plătit în 2007-2008, cei 51.000 de lei, absolut toţi, conform documentelor depuse, i-am depus. Eu nu am furat un leu de la stat. Să înţeleagă toţi oamenii că eu mi-am plătit până la ultimul leu toate dările către stat”, a spus Ponta.

Pe de altă parte, prim-ministrul a declarat că, şi dacă ar fi trimis în judecată, preşedintele Klaus Iohannis nu ar avea cum să-l suspende din funcţie în cazul acestui dosar. „Nu există acest drept constituţional”, a spus Ponta.