Ponta, despre o demisie din fruntea Guvernului: Doar dacă există un acord semnat cu Iohannis

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la postul B1 TV, răspunzând unei întrebări, că ar fi dispus să-și dea demisia din funcție doar dacă președintele Klaus Iohannis îi va garanta, printr-un ''acord politic'' scris, că noul șef al executivului va fi tot din partea actualei coaliții de guvernare.

RomaniaTV.net
15 iul. 2015, 20:56
Ponta, despre o demisie din fruntea Guvernului: Doar dacă există un acord semnat cu Iohannis

„Daca exista un acord politic semnat cu Iohannis, si ramane aceasta coalitie la guvernare, atunci sigur (ca isi da demisia – n.red.). Nu ma consider de neinlocuit, insa ma consider un prim-ministru care in aceasta calitate a avut rezultate. Vreau sa imi duc la sfarsit mandatul”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă președintele Iohannis ar accepta o astfel de variantă, Ponta a spus: „Domnul Klaus Iohannis vrea Guvernul său, de la PNL, de la PDL de fapt, că domnul Predoiu e de la PDL”.

Premierul a menționat că este cu „demisia pe masă”, cu o singură condiție însă. „Să fim corecți toți. Aia, că, domne’, nu poate să mă dea jos pe mine PNL și să plec eu singur, iertați-mă, chiar e de râs… Dacă nu puteți, haideți la alegeri. Repet, această coaliție are majoritatea pe care am tot verificat-o la moțiuni și la toate și are și performanțe guvernamentale pe care, culmea, chiar domnul Iohannis le invocă și-i mulțumesc pentru asta, ați văzut în interviurile din străinătate”, a mai spus Ponta, potrivit Agerpres.