Ponta, despre partidele de vânătoare din „Teleormanleaks”: „Seamănă cu ceea ce am văzut toţi în Narcos”

Fostul premier Victor Ponta spune că nu a participat la partidele de vânătoare organizate în Teleorman, despre care a scris Rise Project. Ponta spune însă că, prin banii publici trenați prin Tel Drum, Dragnea și-a asigurat sprijinul baronilor locali.

19 nov. 2018, 14:41
Ponta, despre partidele de vânătoare din „Teleormanleaks”: „Seamănă cu ceea ce am văzut toţi în Narcos”

„Știu că dl Dragnea le organiza în mod constant. Mai departe, ce se întâmpla la acele evenimente nu știu, dar mă bucur că acum le aflăm toți. Este un sistem mafiot care seamănă foarte tare cu ceea ce am văzut toți în serialul cu Narcos, în serialul cu viața lui Pablo Escobar, un sistem în care banii publici la nivel local se întâlneau cu cei care urmau să ia acei bani publici, compania Tel Drum, cel care coordona și Tel Drum și baronii locali era dl Dragnea și așa aveți explicația ascensiunii domniei sale si a puterii, de unde vine puterea domniei sale. De la baroni, bani publici drenați prin Tel Drum. Și uite așa suntem în 2018 într-un sistem mafiot, într-un stat paralel. La acele vânători s-a construit statul paralel, un stat mafiot care conduce acum România”, a spus Victor Ponta.

RISE Project, noi dezvăluiri: Film în care Dragnea apare la vânătoare alături de şefii Tel Drum şi liderii PSD VIDEO

Liviu Dragnea „a spus că nu s-a mai întâlnit cu cei de la Tel Drum de 15 ani și ei mergeau la vânătoare tot timpul. Și relația de putere între Dragnea și cei de la Tel Drum e evidentă din acele filme și poze”, a continuat Ponta.

Acesta mai spue că Liviu Dragnea „și-a asigurat sprijinul baronilor locali” cu ajutorul „banilor negri luați de la statul român și trecuți prin Tel Drum.

Conform imaginilor difuzate, printre cei prezenţi erau Paul Stănescu, Dumitru Buzatu Constantin Niţă, Adrian Ţuţuianu, Ioan Mang, Marian Oprişan.

Alte personaje care apar sunt Petre Pitiş, director general Tel Drum, cu care Liviu Dragnea spunea că nu a mai vorbit de 10 – 15 ani, Mircea Vişan, director tehnic Tel Drum,  Dacian Pene, fost director mecanizare Tel Drum, Florea Neda, acţionar Tel Drum, fost manager.

În 5 noiembrie, Rise Project a publicat primele dezvăluiri dintr-o serie bazată pe mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video vând legătură cu compania Tel Drum.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.