Ponta, despre suspendarea lui Băsescu: Dacă nu putem evita crizele politice, acţionăm conform Constituţiei

Victor Ponta a declarat că Traian Băsescu a încălcat din nou Constituţia în momentul în care a dat indicaţii în cazul dosarului privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis şi, referitor la o posibilă nouă suspendare a preşedintelui, a punctat că, dacă nu se pot evita crizele politice, se va acţiona conform Constituţiei.

RomaniaTV.net
28 oct. 2014, 09:57
Ponta, despre suspendarea lui Băsescu: Dacă nu putem evita crizele politice, acţionăm conform Constituţiei

Traian Băsescu a ieşit, duminică, împreună cu Elena Udrea şi alţi lideri PMP la un restaurant din Capitală, iar la finalul reuniunii şeful statului a transmis judecătorilor ICCJ că nu au luat o decizie corectă amânând verdictul privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis până după alegerile prezidenţiale.

Referitor la ieşirea preşedintelui, premierul Victor Ponta spunea, luni, că este o nouă încălcare a Constituţiei, iar marţi, chestionat cu privire la o posibilă nouă suspendare a lui Traian Băsescu, şeful Executivului a răspuns: „Cel mai important este că duminică avem primul tur al alegerilor prezidenţiale şi că peste două săptămâni vom avea din nou un preşedinte legitim, după doi ani în care nu am avut aşa ceva, şi, dacă vom putea evita crizele politice, le vom evita. Dacă nu, vom acţiona conform Constituţiei”.