Ponta, despre tânărul român bătut în Franţa: Astfel de fapte trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate

Prim ministrul Victor Ponta a declarat, marţi seara, referindu-se la cazul tânărului adolescent român bătut cu bestialitate în Franţa, că astfel de fapte trebuie ''pedepsite cu cea mai mare duritate'', transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
17 iun. 2014, 19:10
Ponta, despre tânărul român bătut în Franţa: Astfel de fapte trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate

Ponta a menţionat că a purtat o discuţie cu omologul său de la Paris care i-a confirmat poziţia oficialilor francezi cu privire la acest caz, aceea de condamnare fermă a unor astfel de gesturi.

”Am vorbit în urmă cu treisferturi de oră cu premierul francez. Mi-a confirmat oficial poziţia preşedintelui francez şi a sa, de condamnare fermă a unor asemenea gesturi şi intenţie foarte clară de a stabili vinovaţii şi de a-i sancţiona”, a declarat premierul Ponta la ieşirea de la dineul organizat de Casa Regală la Castelul Peleş din Sinaia.

Premierul a arătat că autorităţile au datoria de a acţiona ”fără niciun fel de ezitare” în astfel de situaţii în care se dau ”semne de intoleranţă”.

Violenţele comise asupra unui tânăr adolescent român vineri în localitatea Pierrefitte-sur-Seine din Franţa sunt condamnate cu cea mai mare fermitate de autorităţile franceze de la cel mai înalt nivel, precizează Ambasada Franţei.

Sursa citată subliniază că preşedintele Franţei, François Hollande, şi-a exprimat indignarea faţă de aceste acte pe care le-a caracterizat ca fiind ‘incalificabile şi nejustificate’, precum şi contrare tuturor principiilor fundamentale ale republicii.

Un adolescent rom se află în comă într-un spital din Paris după ce a fost bătut de 12 persoane care îl suspectau că este autorul unui furt dintr-o locuinţă, relatează marţi AFP.

Preşedintele Francois Hollande a reacţionat exprimându-şi ‘indignarea’ şi a cerut autorităţilor să facă ‘tot posibilul pentru găsirea autorilor acestei agresiuni’. ‘Aceste acte sunt incalificabile şi nejustificate, ele sunt contrare principiilor fundamentale ale republicii’, a spus liderul de la Elysee. Şi premierul Manuel Valls a condamnat agresiunea şi a cerut ca responsabilii acestui act să fie deferiţi justiţiei, după cum a declarat pentru AFP o sursă din anturajul său.