Ponta: Drăgoi îl trage de urechi pe preşedinte să o lase moale cu promisiunile

Liderul PSD, Victor Ponta, susţine că, atunci când anunţă că România ar putea intra în recesiune tehnică, ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, "chiar dacă nu poate să o spună direct, îl trage de urechi pe preşedinte să o lase mai uşor cu promisiunile", relatează Mediafax.

RomaniaTV.net
09 mart. 2012, 15:37
Ponta: Drăgoi îl trage de urechi pe preşedinte să o lase moale cu promisiunile

Drăgoi a spus nişte lucruri tehnice, dar şi politice corecte. Trimestrul IV din 2011 a fost pe creştere negativă, iar dacă avem două trimestre la rând cădere economică intrăm în recesiune. Sunt explicaţii care ţin de situaţia din Europa, iar cu atât mai mult trebuie, în 2012, să fim foarte prudenţi şi atenţi. Din păcate, avem un an întreg de campanii electorale şi o să o ţinem cu declaraţii iresponsabile de genul Băsescu, care mai dă 100 de lei la toată lumea. Ministrul Finanţelor, chiar dacă nu poate să o spună direct, îl trage de urechi pe preşedinte să o lase mai uşor cu promisiunile. Demagogia trebuie ţinută de preşedintele Băsescu la Cotroceni în acest an. În acest an trebuie să vorbim de lucruri foarte serioase şi trebuie să ne pregătim de perioada următoare care va fi, de asemenea, foarte dificilă„, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, Victor Ponta.

Potrivit acestuia, România şi Europa nu ies din criză în 2012, iar multe plăţi au fost amânate pentru anul 2013, după alegeri. „Avem în 2013 o notă de plată a datoriei externe mai mare ca în 2012, toate angajamentele dureroase s-au amânat pentru 2013 – hotărârile judecătoreşti pierdute de Guvern, taxa de primă înmatriculare, o mulţime de lucruri au fost lăsate după alegeri, or în momentul acesta e nevoie de o mai mare responsabilitate şi seriozitate. Chiar nu îl înţeleg pe domnul Băsescu cum nu se trezeşte odată la realitate”, a susţinut Ponta.

Economia s-ar putea contracta în primul trimestru comparativ cu ultimul trimestru din 2011, ceea ce va echivala cu intrarea în recesiune tehnică, din cauza condiţiilor meteo, dar faţă de primul trimestru de anul trecut PIB va avansa cu 1,5-2%, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi.