Ponta, după zborul cu F16:Am mers la Câmpia Turzii pentru a da un semnal de seriozitate şi încredere Aliaţilor

Premierul Victor Ponta a precizat pe pagina sa de Facebook că a mers la exerciţiile militare româno-americane de la Câmpia Turzii având trei obiective: să dea un mesaj de încredere şi seriozitate Aliaţilor, să dea 'perspectiva clară' piloţilor români că în curând vor pilota şi ei avioane performante F16, dar şi pentru a-şi testa 'propriile forţe şi rezistenţa în condiţii cu adevărat speciale'.

RomaniaTV.net
17 apr. 2014, 19:08
Ponta, după zborul cu F16:Am mers la Câmpia Turzii pentru a da un semnal de seriozitate şi încredere Aliaţilor

„Am fost azi la Câmpia Turzii, alături de militarii români şi americani, cu trei obiective clare: 1- să dăm un mesaj fff clar şi hotărât de seriozitate şi încredere către aliaţii noştri americani şi europeni; să arătăm poporului român că nu suntem singuri în faţa pericolului şi că am făcut o alegere fundamental corectă în urmă cu 10 ani (intrarea în NATO şi UE). 2 – să dau perspectiva clară aviatorilor noştri militari că foarte curând vor avea şi ei la dispoziţie, aşa cum merită şi avem nevoie, avioane F16 şi alte mijloace tehnice de cel mai înalt nivel (dincolo de vorbe faptele rămân – Guvernul Năstase a achiziţionat cele două fregate pe care unii populişti îşi tot fac poze acum, Guvernul Tăriceanu avioanele de transport Spartan atât de utile şi necesare, iar Guvernul Ponta avioanele multirol F16; iar Guvernul Boc a tăiat pensiile şi salariile militarilor şi a blocat posturile pentru tinerii absolvenţi! Fapte!) 3 – să folosesc ocazia foarte rară şi preţioasă de a-mi testa propriile forţe şi rezistenţa în condiţii cu adevărat speciale!”, a scris prim-ministrul.

Ponta s-a declarat foarte ‘onorat şi fericit’ să fie alături de militarii români şi americani, pe care i-a calificat drept ‘curajoşi şi pregătiţi’ şi cărora le-a urat multă sănătate şi succes.

Şeful Guvernului i-a mulţumit şi pilotului american alături de care s-a aflat preţ de circa 40 de minute într-un avion F16.

‘Pilotul cu care am zburat se grăbea să ajungă mâine acasă la fiul său care împlineşte 6 săptămâni! Îi mulţumesc încă o dată şi îi urez să se bucure de un fiu la fel de curajos şi mândru ca tatăl său!’, a notat Victor Ponta.

Premierul a participat joi la ultima zi a exerciţiului bilateral româno-american Dacian Viper, care a durat o săptămână.

El a sosit la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii îmbrăcat într-un costum de pilot al Forţelor Aeriene Române şi a efectuat apoi un zbor de probă, pe scaunul copilotului de pe un avion F16 cu dublă manşă, alături de un comandant american, care i-a oferit, înainte de a se sui în cabina avionului, toate detaliile tehnice necesare