Ponta: Facem o comisie care va ancheta cum au fost achiziţionate terenurile lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat că s-a luat o decizie la nivelul USL de a înfiinţa o comisie parlamentară care va analiza terenurile achiziţionate de preşedintele Traian Băsescu. Concret, va fi investigat modul în care acestea au fost achiziţionate, dacă au fost respectate legile.

13 nov. 2013, 10:03
Ponta: Facem o comisie care va ancheta cum au fost achiziţionate terenurile lui Băsescu

„Parlamentarii au decis înfiinţarea unei comisii de anchetă prin care persoane ale statului s-au implicat în achiziţionarea unor terenuri de către persoane private. Este vorba despre cazul Călăraşi şi despre primul om în stat”, a declarat premierul.

Citeşte şi: Rădulescu: Sunt şocat de decizia privind comisia de anchetă, Băsescu a cumpărat terenurile ca persoană fizică

În urmă cu câteva zile, fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a declarat că în septembrie a achiziţionat un teren agricol de peste 290 hectare în judeţul Călăraşi, contractând un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro şi achitând din surse proprii aproape 280.000 de euro.

„În data de 9 septembrie 2013, am achiziţionat un teren în suprafaţă de 290,41 ha, în judeţul Călăraşi, de la o societate românească având asociat unic un cetăţean italian. Terenul a fost plătit dintr-un credit bancar ipotecar în valoare de 1.028.507,55 euro şi din surse proprii până la concurenţa sumei de 1.306.845 euro, adică suma de 278.337,45 euro”, a spus Ioana Băsescu.

VEZI SI: Ponta: CSM va fi sesizată în legătură cu implicarea lui Papici în achiziţia de terenuri a familiei Băsescu