Ponta îi răspunde lui Băsescu: În 2012- 2015 am finalizat şi contractat cel mai mare număr de km de autostrăzi

Fostul premier Victor Ponta îi răspunde președintelui PMP, Traian Băsescu, care l-a criticat în ceea ce privește infrastructura, afirmând că în 2012 - 2015 guvernul său a finalizat și contractat cel mai mare număr de kilometri de autostrăzi.

RomaniaTV.net
24 iul. 2016, 17:41
Ponta îi răspunde lui Băsescu: În 2012- 2015 am finalizat şi contractat cel mai mare număr de km de autostrăzi

”Cu tot sabotajul și opoziția feroce a președintelui Băsescu (care ar fi trebuit de fapt să sprijine realizarea de autostrăzi, dar care încă din 1999 când era el ministru al Transporturilor a fost cel mai mare adversar), în 2012 — 2015 am finalizat și contractat cel mai mare număr de kilometri de autostrăzi! Pe cifre: Finalizat și dat în exploatare A2 București — Ploiești, A3 București — Constanța și A1 Sibiu — Deva; Licitat, contractat și în execuție (sau finalizat):

* A1 Nădlac — Arad / 38 kilometri / loturile 1 și 2 reziliate (din cauza dosar penal Romstrade) relicitate și semnate contractele începând cu 2013 (lotul 1) și lotul 2 (2014)

* A1 Lugoj — Deva 72 km, finalizat licitația în august 2013, ordin începere lucrări în noiembrie 2013

* A3 Câmpia Turzii — Târgu Mureș 52 km, contracte semnate în iulie 2014

* A3 Nădășelu — Mihăiești 17 km și Suplacu De Barcău — Borș 64 km, semnate contracte în mai 2015

* A10 Sebeș — Turda 70 km, semnat contract în decembrie 2013

* Autostrada Comarnic — Brașov, negociată și gata de semnare în 2014, (urmând a fi finalizat în 2017) a fost sabotată cu ticăloșie de Băsescu/ atunci când a afirmat în public de la Cotroceni că are date privind fapte de corupție legate de acest contract, evident o nouă mega-minciună marca „Băsescu” — iar Vinci/ Strabag/Aktor (trei din cele mai mari și serioase firme europene de infrastructură) au anunțat că amână orice decizie până după ce Băsescu își încheie mandatul. Total kilometri licitați și contractați pentru execuție doar în 2012 — 2015 = 313 / valoare 1,4 miliarde euro /// total kilometri licitați și contractați în 2016 = ZERO / valoare = ZERO euro!!! Domnule Băsescu / și eu cred că aveți viitor în politică, vă ajută foarte tare prestația actualului președinte / dar până să fiți dvs cel mai bun premier (mai bun decât Cioloș sau Boc e foarte posibil și realizabil??????) mai citiți niște cifre!”, i-a răspuns Ponta pe Facebook.

Totodată, el l-a acuzat că vrea să se pună bine cu actualul Guvern, spunând că acesta nu are ce să facă în infrastructura rutieră din cauza fostului Executiv.

”Când însă vrea (cam lingușitor) să se pună bine cu Guvernul de tehnocrați spunând că nu au ce să facă în infrastructura rutieră din cauza Guvernului anterior — Băsescu minte de îngheață apele (dacă nu cumva are goluri de memorie)! În primul rând „bravul” Guvern PDL (azi PNL) pe care îl laudă Băsescu a făcut un asemenea dezastru în contractele de autostrăzi încât nu doar că nu a făcut niciun kilometru, dar au și obligat Comisia Europeană să suspende Programul Operațional de Transport (pe care l-am deblocat după eforturi uriașe în 2013 în mandatul ministrului Fenechiu care drept răsplată a fost băgat la închisoare)! Tot bravul Guvern PDL (azi PNL) lăudat de Băsescu a licitat Nădlac-Arad cu Romstrade (unde a fost arestat ulterior Iordache și am fost obligați să reziliem contractul și să licităm din nou) / și a licitat și a semnat cu Salini — Impregilio Italia acel lot din Autostrada Sibiu — Orăștie care s-a surpat în 2015 și toată propaganda a sărit pe mine (deși nu aveam nicio altă vină decât aceea că a fost finalizată în 2014)! Și tot Guvernul Băsescu — Boc — PDL (azi PNL) și-a bătut joc pur și simplu de Master Planul de Transport, absolut necesar pentru absorbția de fonduri europene / am realizat și finalizat noi Master Planul de Transport fiind aprobat de Comisia Europeană în iunie 2015 (și acum blocat de Guvernul de Tehnocrați)”, a spus Ponta.

Președintele PMP, Traian Băsescu, i-a cerut fostului premier Victor Ponta să spună dacă în timpul guvernării sale s-a contractat vreun kilometru de autostradă sau dacă s-a organizat licitație pentru modernizarea de cale ferată.

„Eu las, aici, public, o întrebare la care să răspundă domnul Ponta, prima dată când va fi hotărât să fie sincer. Să spună dacă în timpul domniei sale s-a contractat măcar un kilometru de autostradă sau dacă s-a organizat licitație și s-a contractat un kilometru de cale ferată la modernizare. Deci, nici Guvernul Ponta nu a făcut nimic pentru creșterea absorbției, aveți inerția contractelor din timpul Guvernului Boc și aici suntem. De aceea nu aș fi atât de exigent cu Cioloș, cât cu Ponta”, a afirmat Băsescu.