Ponta îl contrazice pe ministrul Educaţiei: CLASA PREGĂTITOARE trebuie să rămână la GRĂDINIŢĂ

Publicat: Luni, 14 Ianuarie 2013 13:47 // Actualizat: Luni, 14 Ianuarie 2013 14:29 // Sursa: RTV.net

Oficialii de la Guvern nu se înţeleg la capitolul clasa pregătitoare. Duminică, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, declara că anul acesta nu se vor face schimbări la capitolul clasa zero. Luni, Victor Ponta a declarat ferm că este "o greşeala" ca şi clasa pregătitoare să rămână la grădiniţă. Luni după-masă cei doi oficiali se vor întâlni pentru o dezbatere.

 

Premierul şi ministrul Educaţiei au păreri diferite legate de ceea ce urmează să se întâmple cu clasa pregătitoare. În vreme ce şeful de la Educaţie consideră că această clază zero ar trebui să rămână în continuare la ciclul primar, Victor Ponta o vrea din nou la grădiniţă, chiar din anul şcolar 2013-2014.

"L-am chemat astăzi (luni - n.r.) pe ministrul Educaţiei să-mi explice de ce clasa zero trebuie să rămână la şcolile generale. Mi se pare o greşeală. Vreau să-mi spună ce se poate face din acest an, pentru că eu cred că ar trebui ca şi clasa pregătitoare să rămână la grădiniţă. Trebuie să vedem din punct de vedere logistic cum putem aplica acest lucru chiar din acest an", a spus Victor Ponta.

Duminică, Remus Pricopie a precizat că nu se fac schimbări la capitolul clasa zero. "Clasa pregătitoare rămâne ca o clasă obligatorie în ciclul primar. Anul acesta putem adopta metodologia privind înscrierea în clasa zero la sfârşitul lunii ianuarie. Numai că ne-am propus ca termen prima decadă a lunii februarie", a spus ministrul Educaţiei.

În toamna anului 2012, în prima zi de şcoală, premierul Victor Ponta a declarat că este necesar şi util ca "faimoasa clasă pregătitoare" să funcţioneze din anul şcolar 2013-2014 în cadrul grădiniţei, nu al şcolii, susţinând că autorităţile "au dat bătăi de cap părinţilor".

"De anul viitor (2013 - n.r.) , clasa pregătitoare o văd necesară şi utilă, dar tot în cadrul grădiniţei, nu în cadrul şcolii. Cred că anul acesta ne-am grăbit puţin. Nu noi neapărat şi cred că am dat multe bătăi de cap părinţilor cu această clasă pregătitoare. Cred că cei mai mici trebuie să rămână încă un an acolo unde au început grădiniţa, după care când vin la şcoală în clasa I să fie cât mai bine pregătiţi pentru şcoală", a spus premierul Victor Ponta la începerea anului şcolar 2012 - 2013.

6 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 ian 23:37
Răspunde | Votează email 0 email
fotache
o mare greseala a usl acest pricopie,habar nu are dece insemna scoala ramine sa oia pe badea s-isopteasca cala imbecilu de funeriu in cadrul conferintelor de presa.Copiiitrebuie saaibe copilarie,asa ca gradinita este cel mai bine pinala 7 ani acolo au activitati,manancase joaca,dorm parinti pot merge la serviciu linistiti
14 ian 19:37
Răspunde | Votează email 0 email
Val
Poate isi da seama domnul Ponta ca acest domn, Pricopie, este o greseala la conducerea Ministerului Educatiei. E mai bine sa-l lase acasa si aduca oameni competenti care sa stie ce sa faca si cum sa faca ce s-a promis in campania electorala a USL si ceea ce este necesar pentru societatea romaneasca.
14 ian 17:12
Răspunde | Votează email 0 email
Stanciu Vincenzia
bun, la scola sau la gradinita? sa se decida o data, noi parintii trebuie sa stim ce facem fiindca daca grupa pregatitoare ramane la scoala trebuie sa-i inscriem peste o luna si jumatate, daca e la gradinitza sa stim sa stam linistiti. Dar avem nevoie sa stim exact....cata nebunie....
14 ian 15:42
Răspunde | Votează email 1 email
Prescolaru'
Clasa pregatitoare e o pr0stie. Dar cu bacalaureatul profesional nu sunt de acord.
14 ian 14:48
...Duminică, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, declara că anul acesta nu se vor face schimbări la capitolul clasa zero. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Ponta îl contrazice pe ministrul Educaţiei: CLASA PREGĂTITOARE trebuie să rămână la...
14 ian 14:29
Răspunde | Votează email 1 email
CAINE
bravo, d-le ponta !! clasa pregatitoare trebuie sa ramana la gradinita.acolo au toate conditiile (cadre specializate, grupuri sanitare adecvate, etc).apropos, ministrul educatiei are copii, ca prea vorbeste din carti?
1
EUR
4.6572
RON
18 Jul
noapte 19 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H