Ponta îl contrazice pe ministrul Educaţiei: CLASA PREGĂTITOARE trebuie să rămână la GRĂDINIŢĂ

Oficialii de la Guvern nu se înţeleg la capitolul clasa pregătitoare. Duminică, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, declara că anul acesta nu se vor face schimbări la capitolul clasa zero. Luni, Victor Ponta a declarat ferm că este "o greşeala" ca şi clasa pregătitoare să rămână la grădiniţă. Luni după-masă cei doi oficiali se vor întâlni pentru o dezbatere.  

14 ian. 2013, 11:47
Ponta îl contrazice pe ministrul Educaţiei: CLASA PREGĂTITOARE trebuie să rămână la GRĂDINIŢĂ

Premierul şi ministrul Educaţiei au păreri diferite legate de ceea ce urmează să se întâmple cu clasa pregătitoare. În vreme ce şeful de la Educaţie consideră că această clază zero ar trebui să rămână în continuare la ciclul primar, Victor Ponta o vrea din nou la grădiniţă, chiar din anul şcolar 2013-2014.

L-am chemat astăzi (luni – n.r.) pe ministrul Educaţiei să-mi explice de ce clasa zero trebuie să rămână la şcolile generale. Mi se pare o greşeală. Vreau să-mi spună ce se poate face din acest an, pentru că eu cred că ar trebui ca şi clasa pregătitoare să rămână la grădiniţă. Trebuie să vedem din punct de vedere logistic cum putem aplica acest lucru chiar din acest an„, a spus Victor Ponta.

Duminică, Remus Pricopie a precizat că nu se fac schimbări la capitolul clasa zero. „Clasa pregătitoare rămâne ca o clasă obligatorie în ciclul primar. Anul acesta putem adopta metodologia privind înscrierea în clasa zero la sfârşitul lunii ianuarie. Numai că ne-am propus ca termen prima decadă a lunii februarie”, a spus ministrul Educaţiei.

În toamna anului 2012, în prima zi de şcoală, premierul Victor Ponta a declarat că este necesar şi util ca „faimoasa clasă pregătitoare” să funcţioneze din anul şcolar 2013-2014 în cadrul grădiniţei, nu al şcolii, susţinând că autorităţile „au dat bătăi de cap părinţilor”.

„De anul viitor (2013 – n.r.) , clasa pregătitoare o văd necesară şi utilă, dar tot în cadrul grădiniţei, nu în cadrul şcolii. Cred că anul acesta ne-am grăbit puţin. Nu noi neapărat şi cred că am dat multe bătăi de cap părinţilor cu această clasă pregătitoare. Cred că cei mai mici trebuie să rămână încă un an acolo unde au început grădiniţa, după care când vin la şcoală în clasa I să fie cât mai bine pregătiţi pentru şcoală”, a spus premierul Victor Ponta la începerea anului şcolar 2012 – 2013.