Ponta îl critică pe Antonescu: Eu nu aş putea să fac moţiune de cenzură cu Boc şi Udrea

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat vineri, la Botoşani, că are o uriaşă nedumerire cu privire la faptul că moţiunea de cenzură depusă de Partidul Naţional Liberal (PNL) a fost făcută împreună cu oameni politici ca Emil Boc şi Elena Udrea, cu care Crin Antonescu s-a luptat în urmă cu doi ani să îi dea jos de la guvernare, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
16 mai 2014, 13:38
Ponta îl critică pe Antonescu: Eu nu aş putea să fac moţiune de cenzură cu Boc şi Udrea

Ponta a adăugat că nu înţelege cum liderul liberal Crin Antonescu a ajuns în situaţia de a semna o moţiune de cenzură alături de foştii adversari din 2012.

„Am o uriaşă nedumerire. Acum doi ani făceam cu domnul Antonescu moţiune de cenzură să-i dăm jos pe domnul Boc, pe doamna Udrea, pe domnul Blaga, pe domnul Băsescu. Acum, domnul Antonescu face moţiune de cenzură împreună cu cei pe care am vrut să îi dăm jos, cu Boc, cu Blaga, cu Udrea. Nu ştiu ce s-a schimbat aşa de tare. Eu nu aş putea să fac niciodată moţiune de cenzură cu Udrea şi cu Boc, cu Blaga şi cu Anastase”, a afirmat Ponta.

Liderul PSD a mai menţionat că este convins că moţiunea de cenzură depusă de liberali nu va trece şi a repetat că „este greu de explicat gestul lui Antonescu”.

Liberalii au depus marţi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului la Parlament. Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a precizat că textul a fost semnat de 225 parlamentari.

Liderul grupului PDL de la Camera Deputaţilor, Tinel Gheorghe, a declarat marţi că parlamentarii PDL au semnat şi vor vota în favoarea moţiunii de cenzură iniţiate şi depuse de liberali. Deputatul Elena Udrea a declarat luni că susţine orice acţiune a opoziţiei împotriva Guvernului Ponta şi a lansat o invitaţie partidelor parlamentare la o discuţie pentru a se conveni asupra textului moţiunii de cenzură, „în aşa fel încât acest demers să fie puternic, să aibă succes”.