Ponta, în Republica Moldova de Ziua Independenţei. Cu ce ajută Guvernul român autorităţile de la Chişinău

Premierul Victor Ponta a ajuns miercuri în Republica Moldova, unde participă la ceremoniile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței, dar și pentru a inaugura mai multe investiții finanțate de Guvernul Român, precum gazoductul Iași-Ungheni, centrul SMURD de la Bălți și o grădiniță.

RomaniaTV.net
27 aug. 2014, 09:09
Ponta, în Republica Moldova de Ziua Independenţei. Cu ce ajută Guvernul român autorităţile de la Chişinău

De la preluarea mandatului de prim-ministru, Victor Ponta a declarat de fiecare dată cu privire la Republica Moldova, că spre deosebire de Traian Băsescu și guvernele sale, care s-au limitat la vorbe, guvernul pe care îl conduce va ajuta în mod practic autoritățile de la Chișinău.

Cu ocazia Zilei Independenței vor fi inaugurate primele rezultate palpabile ale politicii lui Ponta vizavi de Republica Moldova: gazoductul Iași-Ungheni, centrul SMURD de la Bălți și una din grădinițele pentru care autoritățile de la București au acordat finanțare.

Inaugurarea gazoductului Iași-Ungheni cu ocazia Zilei Independenței are o puternică simbolistică, deoarece astfel Republica Moldova devine mai puțin dependentă de importurile de gaz rusesc.

De asemenea, Guvernul Român va mai dona mai multe ambulanțe pentru centrul SMURD de la Bălți, autoturisme Daci Duster pentru alte instituții și va face și o donație de carte, în vederea promovării limbii române peste Prut.