Ponta îndeamnă la încredere în vaccinul românesc: O să mă şi vaccinez, dar nu cu răceala am probleme

Premierul Victor Ponta i-a îndemnat pe români să aibă încredere în vaccinul care va continua să fie produs de Institutul Cantacuzino şi a afirmat că se va vaccina şi el, adăugând însă că nu are probleme cu răceala, ci "cu altele".

RomaniaTV.net
02 dec. 2013, 15:13
Ponta îndeamnă la încredere în vaccinul românesc: O să mă şi vaccinez, dar nu cu răceala am probleme

Prezent la Institutul Cantacuzino alături de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, Victor Ponta a arătat că se bucură că a pierdut „pariul” cu ministrul legat de capacitatea institutului de a produce în continuare vaccin şi a arătat că, până la 15 decembrie, vor fi produse 200.000 doze de vaccin antigripal, iar după aceasta dată vor fi produse alte 200.000 doze.

Premierul a arătat că procesul de producţie şi omologare este foarte avansat, ceea ce va permite României să nu mai importe fiole de vaccin. Întrebat de jurnalişti dacă se va vaccina şi el, după ce i-a îndemnat pe români să aibă încredere în producţia Institutului Cantacuzino, Ponta a răspuns: „O să mă şi vaccinez, dar eu nu cu răceala am probleme, ci cu altele”.

Potrivit Mediafax, el a primit din partea institutului, într-o cutiuţă, prima fiolă de vaccin din noua producţie.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, că în jurul datei de 20 decembrie cele 400.000 de doze de vaccin antigripal produs de Institutul Cantacuzino vor putea intra pe piaţă.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, anul viitor, România va avea vaccin antigripal numai de la Cantacuzino.

Citeşte şi: Nicolăescu: Vrem să dăm 6-8 milioane de lei Institutului „Cantacuzino”