Ponta: L-am considerat pe Antonescu un bun preşedinte care să se completeze cu mine

Premierul Victor Ponta a declarat că l-a considerat pe Crin Antonescu un bun preşedinte cu care s-ar fi completat foarte bine.

06 oct. 2014, 19:26
Ponta: L-am considerat pe Antonescu un bun preşedinte care să se completeze cu mine

„Cred că Antonescu a avut cele mai bune intenţii şi cele mai clare dorinţe de schimbare a regimului Băsescu. L-am considerat pe Antonescu un bun preşedinte, care să se completeze cu mine. Ce n-aveam eu aveam eu. Sau invers”, a declarat Victor Ponta în direct la Antena3.

Ponta a mai spus că el şi-a dorit funcţia de premier, dar că această perspectivă s-a modificat după ruperea Uniunii Social-Liberale (USL). În plus, el a accentuat importanţa unităţii dintre premier şi preşedinte, altfel premierul nu este mereu eficient.

„Până în februarie am dorit doar mandatul de premier, care să dureze până în 2016. Apoi a intervenit ruperea USL, atunci am luat decizia de a candida la prezidenţiale, o decizie foarte grea. Atunci am luat decizia de a candida, m-am sfătuit şi cu colegi. Am văzut cât de mult se poate dezvolta România dacă există unitate, dacă premierul conlucrează cu preşedintele. Un premier care stă mereu cu spatele la preşedinte nu este mereu eficient. Cred că funcţia de premier e mult mai grea, dar cea de preşedinte dă mesajul către ţară. El trebuie să-i reprezinte pe toţi românii, nu doar pe jurnalistul Mihai Gâdea care mă critică în fiecare seară sau pe alt jurnalist care mă laudă, nu doar pe românii din Gorj pe care-i reprezint în Parlament”, a spus Ponta.