Ponta: Legea salarizării bugetarilor se va finaliza după promulgarea noului Cod fiscal VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că legea salarizării bugetarilor va intra în dezbatere pentru a fi finalizată imediat ce noul Cod fiscal va fi promulgat. Victor Ponta și mai mulți membri ai cabinetului se află, vineri, în Delta Dunării.

28 aug. 2015, 13:46
Ponta: Legea salarizării bugetarilor se va finaliza după promulgarea noului Cod fiscal VIDEO

„Cel mai important lucru pe care oamenii de aici o să-l ştie şi o să-l vadă este faptul că un miliard de euro doar pentru zona Deltei Dunării înseamnă suficient pentru ca această zonă să se schimbe în mod pozitiv… Dacă trece Codul fiscal sunt foarte bucuros pentru că era cel mai important proiect al primei jumătăţi de an, putem să trecem la următoarele proiecte pe anul asta, şi anume legea achiziţiilor publice, legea salarizării în domeniul bugetar şi bugetul pentru 2016. Cam astea trei sunt cele mai importante. Imediat ce trece Codul fiscal și este promulgat, avem în mod oficial calculele, putem să le facem pentru 2016. Pentru legea salarizării sunt două lucruri esențiale amândouă, dar în această ordine. În primul rând, și aici doamna Plumb a muncit și va munci în continuare până ajungem la o soluție acceptabilă, trebuie să facem principiile: cum se plătesc, câte clase, câte grade, să fie ordine, că acum e haos. Al doilea lucru, legat de pachetul financiar, este în cât timp putem să ajungem la ceea ce ne-am propus, pentru că în niciun caz și nimeni nu a zis că de anul viitor, de la 1 ianuarie, toată lumea are salarii mult mai mari. Nu se poate acest lucru, e în funcție de spațiul bugetar, dar se poate face o segmentare pe trei-patru ani”, a declarat premierul Victor Ponta la Tulcea, unde a avut o întâlnire informală cu miniștrii din Cabinetul său.

Potrivit premierului, actualul Guvern își va încheia mandatul fără să fi tăiat „niciun leu de la nimeni”, nici de la pensii, nici de la salarii.

Acest Guvern își va încheia mandatul, eu zic că în decembrie 2016 sau când și-l va încheia, cu un lucru: nu am tăiat niciodată niciun leu de la nimeni, nici de la pensii, nici de la salarii. Noi întotdeauna am dat. Că n-am dat suficient, nu e niciodată suficient, că n-am dat la toată lumea, îmi pare rău, încercăm, dar, cu siguranță, nu am tăiat de la nimeni niciun leu. Ceea ce, în comparație cu fostul Guvern, cred că e o diferență esențială„, a arătat premierul.

Șeful Executivului și miniștrii care-l însoțesc au ajuns în Tulcea, vineri, în jurul orei 10.40 și s-au îmbarcat pe nava „Naiada” a Consiliului Județean Tulcea pentru o excursie în Deltă.

Citeşte şi Ponta, „şedinţă de Guvern” în Delta Dunării: Ca în fiecare an, locul ideal pentru team building VIDEO