Ponta: Lui Papici i s-au terminat mandatele. Nu a schimbat nimeni niciun procuror VIDEO

Premierul Victor Ponta a precizat joi că Lucian Papici nu a fost demis, ci că i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA.

03 oct. 2013, 08:50
Ponta: Lui Papici i s-au terminat mandatele. Nu a schimbat nimeni niciun procuror VIDEO

Primul ministru Victor Ponta a declarat că procurorul Lucian Papici, care a lucrat la dosarul lui Liviu Dragnea, a fost schimbat din funcţie pentru că i s-a încheiat mandatul. Premierul a subliniat faptul că Papici nu avea dreptul la un al treilea mandat şi că nimeni nu se atinge de independenţa DNA.

„Nu a schimbat nimeni niciun procuror. S-au terminat mandatele, după două mandate nu ai voie să ai un al treilea. Ministrul Justiţiei, conform legii, ca şi în cazul lui Kovesi, a făcut propuneri pentru un mandat întreg de 3 ani, pentru oameni din DNA. Schimbarea n-are nicio legătură cu un dosar pe care l-a avut sau o să-l aibă, şi-a terminat toate dosarele şi revine la funcţia de procuror… Nu s-a atins nimeni de niciun dosar. Şi-a terminat omul dosarele, foarte bine, felicitări. Nu se atinge nimeni de independenţa funcţională a DNA”, a completat premierul Victor Ponta.

„Procurorii ăia trebuie să lucreze pentru ţară, nu pentru unii sau pentru alţii”, a adăugat premierul.

VEZI ŞI Procurorul general a dispus încetarea delegării procurorului Lucian Papici de la şefia secţiei I a DNA