Ponta: Moţiunea de cenzură a rămas fără obiect după decizia CCR VIDEO

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, că moţiunea de cenzură care urmează să fie dezbătută săptămâna viitoare de Parlament a rămas fără obiect, după decizia CCR care a declarat constituţională OUG 45/2014 privind modificarea legii pentru alegerea preşedintelui României.

RomaniaTV.net
17 sept. 2014, 11:38
Ponta: Moţiunea de cenzură a rămas fără obiect după decizia CCR VIDEO

„Văd această decizie aşa cum văd toate deciziile (CCR – n.r.), se respectă şi cred că în felul acesta moţiunea de cenzură de luni a rămas fără obiect, dar, sigur, o să venim. Mi se pare un semnal foarte bun pentru Guvern faptul că ordonanţa referitoare la alegerile prezidenţiale a fost declarată de către Curtea Constituţională ca fiind constituţională, asta este cel mai bine„, a spus Ponta, la Camera Deputaţilor.

Curtea Constituţională a României a respins, marţi, ca inadmisibilă, sesizarea PNL referitoare la OUG 45/2014 privind modificarea legii pentru alegerea preşedintelui României.

Judecătorii au constatat că excepţia de neconstituţionalitate a unei legi sau a unei ordonanţe de urgenţă nu poate forma obiectul acţiunii în contencios-administrativ.

Moţiunea de cenzură ‘Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD’ iniţiată de parlamentarii ACL a fost prezentată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, iar luni va fi dezbătută şi votată.

Moţiunea de cenzură a fost citită în plenul reunit de deputatul PNL Theodor Nicolescu şi vizează OUG 45/2014 privind modificarea şi completarea Legii pentru alegerea Preşedintelui României şi OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

PNL, EŞEC la CCR: Judecătorii au RESPINS contestaţia privind modificarea Legii alegerii preşedintelui

Liberalii şi democrat-liberalii acuză în text faptul că în ultimele luni în România ‘asaltul asupra democraţiei şi asupra statului de drept a atins cote alarmante’, artizanul acestor ‘acţiuni destabilizatoare’ fiind Guvernul condus de Victor Ponta.

PNL şi PDL arată că pe măsură ce se apropie campania pentru prezidenţiale ‘abuzurile s-au înmulţit şi nu mai există pentru prezidenţiabilul Victor Ponta nicio stavilă în calea nevoii de satisfacere a setei de putere şi ”a pohtei ce-a pohtit’- scaunul de la Cotroceni’. Ei afirmă că prin OUG 55/2014 s-a provocat o delegitimare a aleşilor locali, deschizându-se calea spre ‘un regim autoritar şi arbitrar’.

Semnatarii moţiunii arată că Guvernul PSD a pus în aplicare o ‘adevărată campanie instituţională în scopul fraudării alegerilor’ şi descriu trei paşi în acest sens. Astfel, un prim pas este ‘înarmarea’ prin atragerea de partea sa a aparatului de forţă al statului prin reorganizarea DGIPI ca departament în MAI, prin numirea şefilor IGPR şi a Departamentului de informaţii pentru apărare de către premier şi prin folosirea Curţii de Conturi ca instrument de teroare politică pentru aleşii locali care refuză transferul la PSD.AGERPRES/(AS- autor: Dana Piciu, editor: Mihai Simionescu