Ponta: Nu e nevoie de pact de coabitare cu Iohannis. Nu am ostilitatea pe care o am faţă de Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că nu e nevoie ca să semneze un pact de coabitare cu preşedintele ales, Klaus Iohannis, aşa cum a procedat cu actualul şef al statului, potrivit Agerpres.

28 nov. 2014, 12:16
Ponta: Nu e nevoie de pact de coabitare cu Iohannis. Nu am ostilitatea pe care o am faţă de Băsescu

‘Nu e nevoie (de pact de coabitare cu Iohannis – n.red.). Pentru că între Traian Băsescu şi mine exista o uriaşă nu doar neîncredere, ci şi o ostilitate personală care cred că l-a costat şi pe domnul Băsescu – că îşi termină mandatul într-un mod foarte rău -, m-a costat însă şi pe mine. Între mine şi Klaus Iohannis – nu suntem prieteni, aş minţi să spun acest lucru -, cel puţin din punctul meu de vedere, sunt convins şi din punctul de vedere al domnului Iohannis, nu există nici această ostilitate personală. Am participat împreună, dânsul a câştigat şi nu cred că e nevoie să facem mai mult decât ceea ce a spus domnia sa că va face ca preşedinte şi ceea ce fac eu ca prim-ministru’, a precizat Ponta la DC News.

Premierul a adăugat că, ‘după doi ani şi jumătate de luptă’ cu Traian Băsescu, îşi doreşte să colaboreze cu noul şef al statului.