Ponta explică postarea de pe Facebook: Am vrut să arăt că importantă e schimbarea regimului Băsescu

Victor Ponta a declarat, luni seară, referindu-se la postarea sa de pe Facebook, că a dorit să transmită un mesaj clar că proiectul important pentru alegerile prezidenţiale nu este cine anume va ocupa o funcţie, ci schimbarea "regimului Băsescu".

RomaniaTV.net
07 apr. 2014, 19:36
Ponta explică postarea de pe Facebook: Am vrut să arăt că importantă e schimbarea regimului Băsescu

Potrivit lui Ponta, mesajul din acea postare era că el nu se focalizează pe vreo funcţie, pe cea de preşedinte sau premier, ci că importantă este schimbarea regimului Băsescu.

„Eu nu îmi doresc neapărat să fiu preşedinte sau prim ministru. Am vrut să adresez câteva mesaje foarte clare. Proiectul e ca în noiembrie să batem regimul cu care ne luptăm. Am vrut să transmit acest lucru, acesta era mesajul din acea postare de pe Facebook. E foarte important ce vrem să facem noi după, nu dacă vrem să fie Ponta premier sau preşedinte sau să fie Ionescu sau Popescu. Proiectul este dacă schimbăm cu adevărat regimul Băsescu şi facem unul mai bun  (…) Al doilea lucru pe care am vrut să îl transmit a fost acela că e foarte important nu dacă e Ponta preşedinte sau prim ministru, ci ce propunem noi să facem după”, a spus Victor Ponta, la Antena 3.

De asemenea, acesta a arătat că puterea nu trebuie să fie concentrată în mâna preşedintelui, în condiţiile în care, de lucrurile care ţin de viaţa de zi cu zi, se ocupă premierul.

„Nu cred că toată puterea trebuie să fie în mâna unui singur om: preşedintele. Partea de funcţii nu este cea mai importantă. Mesajul meu era acesta: nu trebuie să ne concentrăm pe o funcţie. Am vrut să atrag atenţia că doar asta e important, nu cine ocupă o anumită funcţie (…) Eu nu vreau să ies cu picioarele înainte din politică”, a spus Victor Ponta, la Antena 3.

Victor Ponta a postat zilele trecute un mesaj care a surprins lumea politică.

„Trebuie să punem capăt tranziţiei de la societatea comunistă (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o ţară europeană, cu oameni mai liniştiţi şi mai demni, guvernaţi de valori şi obiective comune, nu de frica de mascaţi şi de linşajul public din partea unor jurnalişti fascisto-comunistoizi! În noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie, mă voi putea declara mulţumit de ce am realizat! Şi atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri şi mai puţin marcaţi de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani NU l-am dat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa mea!”, a afirmat Ponta, într-o postare făcută vineri pe pagina sa de pe Facebook.