Conflictul din Ucraina, pe agenda CSAT. Victor Ponta: Situaţia este PROASTĂ, trebuie să fim atenţi

Premierul Victor Ponta a afirmat, în contextul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) care va avea loc marți, că președintele, Guvernul și Parlamentul acționează "extrem de unitar" în ce privește securitatea națională.

02 mart. 2015, 12:59
Conflictul din Ucraina, pe agenda CSAT. Victor Ponta: Situaţia este PROASTĂ, trebuie să fim atenţi

Victor Ponta a ținut să precizeze că situația din Ucraina este în continuare una „proastă”, însă România este o „țară stabilă”, scrie Agerpres.

„Categoric (există îngrijorări suplimentare cu privire la evoluțiile din Ucraina — n.r.), trebuie să fim foarte atenți, pentru că situația este proastă, e rea, ceea ce se întâmplă în Ucraina, în restul regiunii, dar România este o țară foarte stabilă. Pot să vă garantez faptul că prin toate discuțiile pe care le-am avut la Washington, nu doar noi ne bazăm pe Statele Unite, ci și ei se bazează pe noi. În ceea ce privește toate subiectele de siguranță națională, președintele, Guvern, Parlament acționăm extrem de unitar și ăsta este un lucru foarte bun”, a declarat Ponta, luni, după ședința coaliției de guvernare, care a avut loc la Senat.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS a convocat prima şedinţă a CSAT. Ce se află pe ordinea de zi

Acesta a adăugat că era „normal” ca această ședință a CSAT să fie convocată și că a fost consultat în ceea ce privește agenda de lucru.

„Am fost consultat. Nu că particip, am fost chiar consultat. Ca vicepreședinte, conform legii, trebuie să fiu consultat, ne-am consultat și agenda este făcută. Este normal să avem CSAT„, a precizat Ponta.

CSAT se reunește, marți, la Palatul Cotroceni, într-o ședință condusă de președintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Victor Ponta: PSD nu se va opune numirii lui Eduard Hellvig la şefia SRI

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte precum starea de securitate din Ucraina și implicațiile pentru România, stadiul proceselor de asociere politică și economică cu Uniunea Europeană și de integrare euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest, stadiul îndeplinirii Programului multianual de restabilire a capacității de luptă a Armatei României, proiectul de lege privind planificarea apărării, concluziile rezultate în urma desfășurării exercițiilor și antrenamentelor de mobilizare, în anul 2014, pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare.