Victor Ponta, prima reacţie despre alianţa PNL-PDL

Victor Ponta, presedintele PSD, a vorbit, sambata, despre alianta PDL-PNL. Premierul sustine ca alianta va continua ideile presedintelui Traian Basescu.

26 iul. 2014, 20:54
Victor Ponta, prima reacţie despre alianţa PNL-PDL

„Exact in urma cu doi ani, pe 26 iulie 2012, erau doua actiuni in parelel: una la Romexpo, in care toti liderii liberali erau alaturi de noi si de cateva zeci de mii de oameni si vorbeau despre demiterea lui Basescu, iar in acelasi timp era Basescu – cred ca in Piata Constitutiei – alaturi de Vasile Blaga si Mihai Razvan Ungureanu si cu doamna Monica Macovei, exact cei cu care s-au reunit acum liberalii. In doi ani de zile de lupta alaturi de noi impotriva PDL, la iubirea de azi… a fost un drum foarte greu de intuit” in cazul liberalilor, a spus Victor Ponta la România TV.

Fuziunea prin contopire dintre PDL si PNL, constructie la care contribuie si Forta Civica, partid ce a fost absorbit de PDL, a fost votata, sambata, la Bucuresti. Astfel a luat nastere Alianta Crestin Liberala (ACL).

Victor Ponta a mai declarat ca nu exista o dreapta unita, insa orice candidat va alege alianta PDL-PNL pentru a intra in cursa pentru prezidentiale va fi unul de temut.

„Eu nu cred ca exista o dreapta unita, eu il consider pe Taricean mult mai de dreapta decat cei care au fost azi la Palatul Parlamentului, in sens ideologic si al actiunilor. In al doilea rand, orice candidat sustinut de cele doua partide are sanse foarte mari in turul doi, va fi un contracandidat puternic, ideea e ca trebuie sa ne spuna ce vor sa faca dupa 16 noiembrie. Obiectivul Romaniei nu e sa castige alegerile unul dintre ei, ci ce se intampla dupa”, a explicat Ponta.