Ponta, privind iniţiativa de modificare a Constituţiei: Familia din care fac parte e dintre un bărbat şi o femeie

Fostul premier Victor Ponta, deputat PSD, s-a declarat în mod public susținătorul familiei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, afirmând că un referendum pe această temă este necesar, pentru că este vorba despre o chestiune serioasă, importantă pentru societatea românească.

RomaniaTV.net
28 mart. 2017, 11:27
Ponta, privind iniţiativa de modificare a Constituţiei: Familia din care fac parte e dintre un bărbat şi o femeie

„Sunt un om suficient de liberal în gândire. Dar cred că și familia din care fac eu parte și familia din care vor face parte copiii mei este între un bărbat și o femeie. Așa a hotărât Dumnezeu și cred că nu putem schimba noi asta. Venisem hotărât să votez ‘pentru’. Vin din nou, că până la urmă trebuie să se voteze și, dincolo de asta, nu e chiar așa un subiect de glumă, e un subiect foarte serios. Nu sunt pentru discriminarea nimănui pe niciun criteriu care ține de orientare sexuală, dar, da, familia așa o văd, așa m-am născut eu, poate că sunt demodat”, a spus Ponta, marți, la Parlament, unde a vrut să voteze pentru inițiativa legislativă privind modificarea Constituției, care a fost însă retrimisă Birourilor permanente ale celor două Camere.

Potrivit acestuia, în România nu trebuie copiat neapărat un model pe motiv că „așa s-a făcut în Europa”, ci trebuie aplicat unul care să răspundă așteptărilor societății românești.

„Are mult mai mult sens să facem un referendum pe această temă decât circoteca aia cu sunteți de acord cu lupta anticorupție. Da, sunt de acord, vreau lupta anticorupție să văd cum și-a luat dl Iohannis case. Deci, dacă tot facem referendum, să facem pe o chestiune serioasă, importantă pentru societatea românească”, a argumentat fostul premier.