Ponta propune o întâlnire a liderilor tuturor partidelor parlamentare pe tema revizuirii Constituţiei

Premierul Victor Ponta propune o întâlnire cât mai rapidă a liderilor tuturor partidelor parlamentare, în care să fie decisă finalizarea procesului de revizuire a Constituţiei. Într-un mesaj postat pe Facebook face apel la conducerea PNL să nu "saboteze" acest proiect.

RomaniaTV.net
21 apr. 2015, 19:06
Ponta propune o întâlnire a liderilor tuturor partidelor parlamentare pe tema revizuirii Constituţiei

„Fac un APEL foarte, foarte hotărât la conducerea PNL să nu saboteze Proiectul de revizuire a Constituției. Din motive politicianiste greu de înțeles astfel se va pierde o oportunitate care apare o dată la 10-15 ani de a moderniza instituțiile statului și de a adapta sistemele de protecție a drepturilor fundamentale. Orice reformă reală a vieții politice nu poate fi completă fără modificarea Constituției.
Și trebuie să le reamintesc parlamentarilor liberali că aceasta a fost una dintre principalele promisiuni pe care le-am făcut în campania din 2012 când am fost toți aleși. Îngroparea acestui proiect ar fi o gravă trădare a tuturor celor care au avut încredere în noi.
Propun să avem cât mai curând o întâlnire a liderilor tuturor partidelor parlamentare în care să decidem finalizarea procesului de revizuire a Constituției (ținând cont de observațiile Comisiei de la Veneția și ale Curții Constituționale)”, a scris Victor Ponta pe contul de Facebook.

Comisia de revizuire a Constituţiei nu a ajuns, marţi, la nicio concluzie, parlamentarii PNL solicitând reluarea discuţiilor de la principii şi teze, preşedintele comisiei, senatorul PSD Ion Chelaru susţinând că, dacă nu se se va ajunge la o înţelegere politică, activitatea comisiei este discutabilă. Următoarea întâlnire a Comisiei va avea loc pe 12 mai.