Ponta: PSD vrea şefi nepolitici la SRI şi SIE. Mă îndoiesc că Iohannis va propune pe cineva de la noi

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că social-democraţii îşi doresc ca viitorii directori ai serviciilor de informaţii, SRI şi SIE, să fie nepolitici, potrivit Agerpres.

31 ian. 2015, 11:07
Ponta: PSD vrea şefi nepolitici la SRI şi SIE. Mă îndoiesc că Iohannis va propune pe cineva de la noi

În plus, Ponta a afirmat că se îndoieşte de faptul că şeful statului va propune şa şefia acestor instituţii pe cineva de la PSD.

”Ce pot să vă spun, ca preşedinte al PSD, ne-am dori, pentru că vine la vot orice propunere a preşedintelui (Klaus Iohannis, n.red.), ne-am dori ca şefii serviciilor de informaţii – că şi la SIE este funcţia liberă, şi la SRI – să fie persoane nepolitice. Ne-am dori acest lucru şi asta ne-am dori să votăm. Ce va decide preşedintele, nu ştiu să vă spun. Vă va spune domnia sa, cu siguranţă, la momentul oportun”, a spus Ponta.

Întrebat dacă prin oameni nepolitici se referă la cei aflaţi în sistem deja, Ponta a răspuns: ”Nu neapărat. Important e că nu-mi doresc întoarcerea la o practică veche , aceea de a avea oameni politici care să conducă. Eu cred că reformele din ultimi ani au fost în direcţia depolitizării şi nu trebuie întors acest tren”.

Ponta a admis că fostul director al SRI, George Maior, a fost un om politic şi a arătat că, în acest moment, se îndoieşte că Iohannis va face propuneri de oameni de la PSD.
”De acord (cu faptul că Maior a provenit din PSD, n.r.) . Mă îndoiesc că acum domnul Iohannis va propune pe cineva de la PSD, ca să fiu foarte realist”, a spus Ponta.