Victor Ponta: S-a SUPĂRAT domnul Iohannis. M-a certat ca STĂPÂNUL pe IOBAGUL lui

Premierul Victor Ponta a susținut, luni, că președintele Klaus Iohannis l-a certat "ca stăpânul pe iobagul lui" după ce a spus că la Consiliul European merg în general prim-miniștrii.

05 oct. 2015, 20:50
Victor Ponta: S-a SUPĂRAT domnul Iohannis. M-a certat ca STĂPÂNUL pe IOBAGUL lui

„La Consiliul European se duc în general prim-miniștrii pentru că treburile discutate acolo, inclusiv cea cu refugiații, sunt o chestiune de guvern. Atât am zis.

S-a supărat domnul Iohannis, m-a certat ca stăpânul pe șerbul, iobagul lui, m-a certat acolo, dar tot eu am dreptate. Sper (…) n-o să mai fiu eu prim-ministru (…) sper să-l lase pe prim- ministru la Consiliul European, că așa e logic. (…) Așa se întâmplă în toată Europa și are sens. Acum, cu refugiații, de luat de la graniță, de dus în tabără… Cine, nu guvernul face asta? Și toate celelalte decizii, cele care țin de buget de exemplu, toate deciziile, mai puțin, sigur, politica externă europeană”, a spus Ponta la B1 TV.

Citeşte şi: Victor Ponta, noi veşti despre salariile românilor. Ce se întâmplă cu majorarea preconizată

Pe de altă parte, în același context, premierul a afirmat despre șeful statului că ar avea „aroganță de baron”.

Victor Ponta a declarat luni, în faţa Parlamentului, că România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă. Şeful Guvernului a mai precizat că România va implementa decizia Consiliului JAI, iar Guvernul, alături de autorităţile locale şi de reprezentanţii societăţii civile, pregăteşte mecanismele „care să duca nu doar la prevenţie, ci şi la integrare, atunci când va fi nevoie de acest lucru”.