Victor Ponta, către social-democraţii din Călăraşi: Sper la anul să ne reîntâlnim ca preşedinte al României

Premierul Victor Ponta le-a spus, joi, social-democraţilor din Călărăşi că speră ca, în 2015, să revină aici însă ca preşedinte al României.

RomaniaTV.net
24 iul. 2014, 19:36
Victor Ponta, către social-democraţii din Călăraşi: Sper la anul să ne reîntâlnim ca preşedinte al României

„Azi sunt foarte mândru că sunt preşedinte PSD, sper însă, cu sprijinul dvs. şi al românilor, la anul, să ne reîntâlnim ca preşedinte al României. Mai e mult până acolo şi azi am vrut să vin la Călăraşi pentru că sunt preşedinte al PSD, sunt prim-ministru şi pentru mine Călăraşiul este un judeţ important, ca toate judeţele ţării. (…) Eu cred că vom câştiga alegerile prezidenţiale, dar în 2016 trebuie să câştigaţi alegerile locale. (…) Sunt absolut convins că pe 16 noiembrie o să facem dreptate până la capăt. Pe 17 noiembrie vom putea încheia acest capitol din viaţa ţării noastre şi să facem o Românie puternică aşa cum avem nevoie”, le-a spus Ponta participanţilor la Conferinţa judeţeană extraordinară a PSD Călăraşi.

Ponta s-a referit şi la obiectivele asumate de către organizaţia PSD Călăraşi – să se numere printre primele 15 judeţe la alegerile prezidenţiale, cu un rezultat de 52%, afirmând că un astfel de procent ar fi mai potrivit pentru primul tur al alegerilor.

„Nu este un rezultat mulţumitor dacă vă gândiţi că 32% e un rezultat bun (scorul obţinut la alegerile europarlamentare de către PSD Călăraşi – n.r.). Pentru PNL poate că 32% este cel mai mare rezultat din ţară, însă pentru noi s-ar putea să fie unul dintre cele mai slabe din ţară. Trebuie să vă stabiliţi ca obiectiv 52% poate în primul tur, pentru că dacă vă stabiliţi ca obiectiv 52% în turul II nu veţi fi nici în primele 15 judeţe şi nici nu veţi bate Teleormanul, cu siguranţă”, a spus Ponta.

El s-a referit la problemele cu care se confruntă judeţul Călăraşi, reamintind şi de scandalul Nana şi de faptul că adversarii politici ai PSD „s-au împroprietărit” cu terenuri care nu le aparţineau.

Potrivit lui Ponta, Călăraşi este un judeţ în care „toţi cei care au venit din partea lui Băsescu şi a oamenilor săi au venit să fure, să mai ia nişte bani, dintr-un judeţ sărac”.

„Călăraşi este judeţul în care însă dacă nu am fi reuşit în ultimii doi ani să creştem toate subvenţiile la agricultură viaţa ar fi fost şi mai grea decât este acum, dacă nu am fi reuşit să indexăm pensiile ar fi fost foarte grav, deoarece Călăraşi, Vaslui sunt pe ultimele locuri la pensia medie în ţară. (…) Tot Călăraşi, mă gândesc şi la adversarii noştri politici. Călăraşi înseamnă o zonă de unde au furat nişte terenuri şi s-au împroprietărit cu terenuri care nu au fost niciodată ale lor. Chiar aşa este! Călăraşi este judeţul în care adversarii noştri îşi aduc interlopi şi infractori ca să îi intimideze pe cei care nu sunt de acord cu doamna în alb şi cu domnul proprietar”, a adăugat Ponta.

El s-a referit şi la problemele cu care social-democraţii se confruntă la nivel administrativ în judeţ, punctând că membrii PSD Călăraşi vor trebui să le spună alegătorilor, până în noiembrie, „între ce au de ales”. „Ce am reuşit noi să facem în aceşti doi ani şi jumătate şi ce facem în continuare şi ce au făcut ceilalţi din judeţul Călăraşi”, a explicat premierul.

„Vă luptaţi cu o administraţie locală, preşedintele CJ este PNL, însă vreau să nu uităm că preşedintele actual, aşa cum e, PNL, a fost votat în 2012 pentru că a candidat din partea USL, cu sprijinul dvs. şi fiindcă a promis un lucru: să se bată cu Băsescu şi să facă dreptate până la capăt şi azi nu îi vedem decât împreună. (…) Sunt convins că, nu neapărat cu urşi, dar cu iepuri sau cu ce ne mai batem noi pe aici, (…) atât timp cât le veţi spune oamenilor ce am făcut şi că noi ne ţinem de cuvânt, nu doar în Călăraşi vom câştiga, ci în toată ţara”, a menţionat liderul PSD.

Noul preşedinte al PSD Călăraşi, Dan Cristodor, şi-a exprimat, în timpul lucrărilor Conferinţei judeţene extraordinare, dorinţa ca, în noiembrie, Călăraşiul să se numere în primele 15 judeţe ca rezultat la alegerile prezidenţiale. Această propunere a fost supusă votului membrilor PSD Călăraşi, care au aprobat acest angajament.