Ponta: Sper ca acuzaţii în dosarul Microsoft să spună adevărul. Banii s-au dus în campania lui Băsescu VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seara, că speră ca acuzaţii reţinuţi în dosarul Microsoft - Dorin Cocoş, Gabriel Sandu, Nicolae Dumitru şi Gheorghe Ştefan să aibă curajul şi să spună 'adevărul', anume că banii pe care procurorii spun că i-au primit drept comisioane ilegale au fost folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu.

28 oct. 2014, 20:46
Ponta: Sper ca acuzaţii în dosarul Microsoft să spună adevărul. Banii s-au dus în campania lui Băsescu VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Vă spun un lucru şi îmi asum ceea ce spun. Sper că aceşti oameni să aibă curaj să spună adevărul. Că toţi banii aceia din 2009 au ajuns pentru campania electorală a domnului Băsescu. Toţi ştim acest lucru. Eu ştiu că cei mai mulţi din acei bani, nu ştiu dacă şi-a oprit cineva ceva, că nu cunosc aceste lucruri, este treaba justiţiei, dar acei bani au fost daţi pentru campania domnului Băsescu prin doamna Udrea. Dacă cei patru vor să stea să fie nişte martiri şi să stea în închisori, regret, că-i cunosc foarte bine şi îmi pare rău de situaţia în care se află. Sper să spună adevărul şi atunci cei care au beneficiat de acei bani, în sfârşit, plătesc”, a declarat Ponta la România TV, întrebat cum comentează faptul că Traian Băsescu a afirmat că nu ştia de implicarea lui Dorin Cocoş în afacerea Microsoft.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta: Klaus Johannis e un copy/paste de proastă factură după Traian Băsescu VIDEO

Ponta a precizat că legat de cazul Microsoft, Corpul de control al premierului a făcut o lucrare foarte bună care a fost transmisă Parchetului.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Vă mai spun un lucru. Nu-mi place deloc de domnul Funeriu şi de domnul Vreme, dar ei au fost nişte pioni. Au fost puşi să semneze ca banii să ajungă în campanie electorală. Erau convinşi că Băsescu va fi tot timpul şi îi va apăra şi uite că nu i-a apărat”, a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că adevărul îi va elibera pe „pioni”, dar pe „rege şi pe regină trebuie să-i bage unde le este locul, la închisoare”.