Ponta: Vom încerca reducerea TVA şi la alte produse alimentare

Premierul Victor Ponta consideră că s-ar putea lua o decizie privind reducerea TVA la mai multe produse alimentare dacă măsura aplicată în cazul pâinii va avea rezultatele scontate, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
10 oct. 2013, 11:26
Ponta: Vom încerca reducerea TVA şi la alte produse alimentare

„Vedem şi la partea de încasări dacă s-a întâmplat ceea ce ne-am aşteptat şi părerea mea e că s-a întâmplat, că nu mai merită să facă evaziune fiscală la 9%. La 24% merita, la 9% nu merită. Dacă se dovedeşte că a fost o idee bună, şi eu asta cred, mai departe vom încerca şi la alte produse alimentare”, a declarat Ponta joi, la Giurgiu.

Premierul a negat, în schimb, că s-ar fi luat deja o decizie cu privire la reducerea TVA la carne.

„Nu s-a sfătuit cu noi domnul secretar de stat de la Agricultură când a vorbit direct de carne şi cred că a greşit. Cred că trebuie întâi să spunem noi şi după aceea să anunţe el, dar era aşa mai entuziast şi probabil se întâlnea cu producătorii de carne”, a spus Victor Ponta.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) Achim Irimescu a afirmat, în urmă cu o zi, că reducerea TVA la carne este unul din subiectele aflate pe agenda autorităţilor. „La nivel european la alimentele de bază se practică un nivel de TVA foarte scăzut faţă de TVA din România şi aceasta reprezintă explicaţia pentru faptul că evaziunea fiscală în România este atât de mare. Credem cu tărie că primul pas făcut pe sectorul pâinii, TVA de 9%, reprezintă o şansă istorică, pentru că ar trebui să demonstrăm că aceasta este o cauză esenţială pentru bunul mers al activităţii în acest sector”, a spus reprezentantul MADR.