Ponta: Vom reduce CAS-ul cu 5%, nu 3%, începând cu iulie 2014

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va reduce contribuţiile sociale (CAS) cu un procent mai ridicat decât se prevăzuse anterior. Mai precis, scăderea va fi de 5%, nu de 3%.

04 nov. 2013, 17:24
Ponta: Vom reduce CAS-ul cu 5%, nu 3%, începând cu iulie 2014

Victor Ponta a precizat că scăderea va fi de 5%, dar cu condiţia ca Guvernul să identifice până la 1 iulie toate resursele care să permită compensarea integrală a efectelor acestei măsuri.

„A fost tema cea mai intens discutată pe parcursul acestor zile şi va exista în Memorandumul de înţelegere un angajament foarte clar de scădere semnificativă – şi din punctul nostru de vedere «semnificativ» este mai mult decât 3%, este 5%, care ar avea într-adevăr un impact pentru mediul de afaceri conform studiilor – din al doilea semestru al anului, cu obligaţia din partea Guvernului de a identifica până la 1 iulie toate resursele necesare pentru ca impactul bugetar să fie neutru, adică ceea ce pierdem prin reducerea CAS să compensăm din venituri suplimentare sau din realocarea altor fonduri sau reducerea de cheltuieli”, a spus Ponta la finalul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional.

El a arătat că reducerea CAS este un angajament politic asumat în numele Guvernului şi al coaliţiei de guvernare şi a prezentat ca sigură această diminuare.

VEZI SI:

Mariana Câmpeanu: Încercăm să reducem CAS, restul taxelor sunt foarte mici