Victor Ponta, anunţ pentru pensionari. Ce MODIFICĂRI se fac la legea PENSIILOR

Premierul Victor Ponta a vorbit marţi la România TV despre planurile sale după moţiunea de cenzură. Acesta a declarat că "nu se va tăia niciun leu" din pensiile românilor, însă creşterea lor va fi ajustată.

22 sept. 2015, 19:29
Victor Ponta, anunţ pentru pensionari. Ce MODIFICĂRI se fac la legea PENSIILOR

Premierul Victor Ponta a menţionat care sunt proiectele Guvernului pentru perioada următoare.

Citeşte şi: Ponta, către omologul său moldovean: Suntem ACELAŞI POPOR în două ţări prin voia unora mai PUTERNICI decât noi

„Categoric trebuie să mergem mai departe cu ce am anunţat deja. Cu legea salarizării în sectorul bugetar, care în octombrie merge la parlament, cu legea achiziţiilor publice. Trebuie să facem o mică modificare la legea pensiilor. În fiecare an am indexat pensiile cu indicele de inflaţie. Anul acesta avem inflaţie negativă, ceea ce este un lucru bun. Se reflectă în baza legii în sens negativ. Avem de pregătit bugetul pe 2016. Ceea ce s-a amânat la Codul Fiscal, cum ar fi scăderea impozitului pe dividende, taxa pentru construcţii speciale, plafonarea CASS”, a precizat Victor Ponta la România TV.

Şeful Executivului a declarat că pensiile românilor nu vor fi micşorate.

„Nu se taie niciun leu de la nicio pensie. Având în vedere că nu avem inflaţie (…) Se pune problema că nu vom mai da o creştere de 5% la pensii, vom da 2-3% creştere”, a precizat Ponta la România TV.