Pop: Noul Cod al Muncii presupune o abordare europeană corectă. Se elimină discriminările dintre salariaţi

Ministrul delegat pentru Dialog Social, senatorul PSD Liviu Marian Pop, a salutat miercuri promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis a actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, apreciind că aceasta este în primul rând o abordare europeană corectă, potrivit Agerpres.

21 ian. 2015, 11:06
Pop: Noul Cod al Muncii presupune o abordare europeană corectă. Se elimină discriminările dintre salariaţi

”Noul Cod al Muncii promulgat marţi de către preşedintele României Klaus Iohannis presupune în primul rând o abordare europeană corectă. Situaţia de pe piaţa muncii din România a suferit multiple schimbări în ultimii ani, iar din acest motiv se impuneau o serie de modificări care să facă faţă provocărilor generate de acestea. Totodată, prin modificările şi completările aduse Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, s-a avut în vedere eliminarea unor posibile discriminări între salariaţii temporari şi cei permanenţi care prestează acelaşi fel de muncă. Mai mult, o altă modificare vizează modul în care se stabileşte şi se efectuează concediul de odihnă”, a declarat senatorul Liviu Marian Pop, potrivit unui comunicat de presă.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 53/2003, Codul Muncii, a avut ca iniţiatori 60 de deputaţi şi senatori PSD. Printre iniţiatori se află şi senatorul Liviu Marian Pop.

Curtea Constituţională a respins în luna decembrie 2014 sesizarea PNL cu privire la unele prevederi ale Legii pentru modificarea şi completarea Legii 53/2003 – Codul muncii.