Porsche Cayenne Turbo S VIDEO

Porsche a prezentat la începutul anului versiunea updatată a celui mai rapid SUV al său, Cayenne Turbo S. Modelul primeşte un nou V8 biturbo, de 4.8 litri şi 570 CP, care îi permite să atingă 100 km/h în doar 4.1 secunde.

RomaniaTV.net
27 ian. 2015, 12:24

Constructorul german a prezentat la Detroit cel mai puternic Porsche Cayenne din gamă: Turbo S. Versiunea dispune de un nou motor V8 biturbo, de 4.8 litri, care dezvoltă 570 CP şi un cuplu maxim de 800 Nm. Cei 20 CP şi 50 Nm câştigaţi faţă de modelul precedent asigură noului Cayenne Turbo S acceleraţii fulminante: sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în 4.1 secunde (cu 0.4 secunde mai bine decât vechiul Turbo S), iar viteza maximă atinsă este de 284 km/h. Porsche susţine că noul Cayenne Turbo S parcurge turul de Nordschleife, de pe circuitul Nurburgring, în mai puţin de 8 minute. Mai exact 7 minute şi 59 de secunde, timp ce spulberă recordul deţinut până acum de Range Rover Sport SVR: 8 minute şi 14 secunde.

Din punct de vedere tehnic, germanii nu au făcut niciun compromis. Cayenne Turbo S primeşte în standard sistemele Porsche Traction Management (controlează distribuţia puterii motorului între cele două punţi), Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC, sistem dinamic de stabilizare a şasiului, controlează ruliul maşinii în curbe) şi Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus, sistemul acţionează individual asupra roţilor la acceleraţii şi frânări).

În spatele jantelor de 21 de inci Turbo Look 991 sunt vizibile frânele ceramice PCCB (Porsche Composite Ceramic Brakes). Proiectoarele cu tehnologie LED, interiorul din piele şi eşapamentul sport sunt de asemenea dotări de serie. Noul Porsche Cayenne Turbo S va fi disponibil la vânzare din a doua parte a anului, având un preţ de plecare de 166.696 euro (în Germania).