Portalul de promovare turistică a României, închis pentru neplată. S-a reactivat după ce ministrul Turismului a plătit factura

Publicat: Sâmbătă, 03 Februarie 2018 15:05 // Actualizat: Sâmbătă, 03 Februarie 2018 15:05 // Sursa: romaniatv.net

Romania.travel, portalul de promovare a României ca destinaţie turistică, a fost închis sâmbătă, pentru că reprezentanţii Ministerului Turismului, care îl au în administrare, nu au achitat taxa anuală pentru deţinerea domeniului. Site-ul a redevenit activ începând de sâmbătă, după ce ministrul Turismului, Bogdan Trif, a ordonat plata taxei.

Foto: romania.travel

Ministerul Turismului anunţă, printr-un comunicat de presă transmis sâmbătă după-amiază, că Bogdan Trif a dispus identificarea măsurilor legale pentru preîntâmpinarea în viitor a blocării site-ului şi a plătit astăzi suma necesară reactivării domeniului de travel pentru ca portalul de promovare turistică www.romania.travel să redevină activ, scrie News.ro.

"Portalul www.romania.travel este un mijloc important de promovare turistică a României, pe care dorim sa îl menţinem. Am dispus în Ministerul Turismului identificarea în regim de urgenţă a măsurilor necesare pentru rezolvarea pe termen lung a aspectelor de natură legală, economică şi tehnică în această speţă. Am în vedere multiplicarea acestor instrumente de promovare în plan international a României ca destinaţie turistică”, spune ministrul Bogdan Trif.

Romania.travel, site-ul oficial al turismului românesc din ultimii ani, nu a mai putut fi fi accesat pentru că reprezentanţii Ministerului Turismului, care îl au în administrare, nu au achitat taxa anuală pentru deţinerea domeniului. Noul ministru de resort, Bogdan Trif, declara pentru Profit.ro că nu există cadrul legal pentru plata acestui domeniu şi că o va achita din salariul lui.

"M-am interesat să văd despre ce e vorba şi site-ul nu funcţionează de la începutul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoană fizică şi este administrat de Ministerul Turismului. Nu e cadrul legal să-l plătim, motiv pentru care o să-l plătesc eu din salariul meu de ministru, astfel încât luni să funcţioneze din nou. Asta-i viaţa", a declarar Bogdan Trif. 

El crede că, până în prezent, site-ul, creat de fostul şef al Biroului de Turism al României la New York, Simion Alb, a fost plătit tot "din buzunar", în lipsa unui cadru legal. Alb, care a părăsit instituţia în toamna anului trecut, a predat administrarea portalului romania.travel către Ministerul Turismului în luna mai, atunci când Mircea Dobre, pe atunci ministru al Turismului, a decis să desfiinţeze birourile de promovare externă a României.

Contactat de Profit.ro, fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, pe care Trif l-a înlocuit în funcţie în urmă cu câteva zile, a explicat că site-ul a fost ţinut pe serverele unui prestator până în decembrie 2017. Contractul a expirat şi s-a decis mutarea site-ului pe serverele Secretariatului General al Guvernului (SGG), a adăugat el, precizând că există şi o adresă în acest sens.

"SGG ar putea muta site-ul oricând (adică gazduirea), dar nu are ce muta pentru că domeniul cu terminaţia .travel nu a fost achitat. În sensul rezolvării plăţii, înţeleg că sunt documente încă pe circuitul de avizare. Anterior, situaţia a fost rezolvată prin efectuarea plăţii de către domnul Simion Alb către EnCirca (o companie din SUA), care deţine domeniile .travel şi care, prin plata unei sume de 99 USD/ anual, reînnoieşte dreptul de folosinţă", a mai spus fostul ministru al Turismului.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan Trif Ministerul Turismului portal turistic România turistică
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H