Posibilele cauze ale părului uscat şi fragil

Părul! Cine nu s-a confruntat măcar o dată cu probleme ale podoabei capilare! Știm că părul are nevoie de o îngrijire atentă, dar nici faptul că aplicăm măști și tratamente naturale nu ne ajută de prea multe ori. El rămâne la fel de uscat și deteriorat.

RomaniaTV.net
19 ian. 2018, 09:37
Posibilele cauze ale părului uscat şi fragil

Dacă și părul tău este la fel, iată care sunt principalele cauze:

Probleme de sănătate

Părul nesănătos poate fi un semn al unei probleme de sănătate. Studiile au arătat că persoanele care suferă de anumite tulburări de alimentație, precum și hipotiroidism tind să aibă podoaba capilară uscată și fragilă.

Utilizarea excesivă a instrumentelor de styling

Prin folosirea regulată a uscătorului, ondulatorului și a plăcii de îndreptat, firele de păr își pot pierde hidratarea naturală iar acest lucru duce la uscarea și slăbirea lor. Evită să le mai utilizezi la fel de des, mai ales dacă părul este foarte deteriorat. Începe să aplici măști și tratamente naturale care să-i redea frumusețea și sănătatea.

Folosirea produselor care conțin substanțe chimice

Produsele de îngrijire destinate părului care conțin substanțe chimice dure pot avea efecte negative asupra sănătății, cât și asupra aspectului părului. Nu numai că usucă și deteriorează firele de păr, dar poate provoca și căderea lor.

Nu incluzi uleiurile în rutina de îngrijire

Tratamentul cu ulei este esențial pentru păr. Uleiurile naturale precum uleiul de cocos, uleiul de avocado și uleiul de măsline sunt bogate în substanțe nutritive care hrănesc firul de păr de la rădăcină, lăsându-l sănătos, mătăsos și hidratat.

Îl speli mult prea des

Un alt motiv pentru care părul se usucă și devine fragil este spălarea excesivă. Firele de păr își pierd prin spălare uleiurile naturale și umiditatea. 

Îl perii agresiv

Periajul poate afecta umiditatea firelor de păr, lăsându-le extrem de uscate și fragile. În plus, periatul agresiv poate provoca căderea părului. Specialiștii recomandă să ne spălăm părul de cel mult două ori pe săptămână.

Păr rezistent, chiar şi iarna?