Postul public din Rusia, propagandă împotriva ţării noastre: România, prezentată de ruşi ca o ţară de lumea a treia

România, în vizorul propagandei de la Kremlin! După inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu, postul public rus a difuzat un documentar în care prezintă ţara noastră precum una de lumea a treia, unde lucrurile merg mult mai prost de la aderarea la Uniunea Europeană. 

30 mai 2016, 14:38
Postul public din Rusia, propagandă împotriva ţării noastre: România, prezentată de ruşi ca o ţară de lumea a treia

Documentarul începe cu imagini filmate în Deveselu, unde reporterii ruşi spun că nu există semnal la telefon, iar comuna din Olt a devenit „teritoriu american”.

Jurnaliştii de la Rossia 1, postul public rus, au vorbit şi cu fostul preşedinte Traian Băsescu.

O să fac o comparație foarte simplă între România și Moldova. La începutul integrarii în Uniunea Europeană, Produsul Intern Brut în Romania și Moldova era aproape la fel, în preznt PIB-ul nostru este de 7-8 ori mai mare„, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu pentru postul public rus.

Gunoaie pe străzi, oameni săraci şi locuinţe fără apă caldură, gaz şi căldură. Asta e realitatea pe care jurnaliştii ruşi au ales să o prezinte ca fiind de zi cu zi în România, un stat membru UE şi NATO. Postul Rossia 1 a filmat în casele unor familii defavorizate de la marginea Bucureştiului şi au prezentat cartierul ca fiind în centrul capitalei europene.