Poţi scăpa de MIOPIE: Exerciţii care vindecă această tulburare a vederii

Miopia este o tulburare a vederii des întâlnită şi se manifestă prin incapacitatea de a vedea detalii la distanţe obişnuite.

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 13:00
Poţi scăpa de MIOPIE: Exerciţii care vindecă această tulburare a vederii

Totuşi, miopii dezvoltă o capacitate de intuiţie fascinantă a mediului şi, de obicei, văd mai bine noaptea decât o persoană cu vederea normală.

Citeşte şi Copiii trebuie să se joace afară, pentru a evita apariţia miopiei

Inainte de a incepe exercitiile trebuie sa va luati o pauza suficienta, eventual le puteti face dimineata sau seara inainte de asfintit, cand nu sunteti foarte presati de timp si va permiteti sa va relaxati. Aveti nevoie sa va asezati la o fereastra care sa va permita vederea in departare, scrie Kudika.ro.

Citeşte şi Ce spun ochii despre sănătatea ta

Exercitiu de relaxare

Va asezati comod si va acoperiti ochii vreme de 3 minute cu palmele (nu cu degetele), astfel incat sa fie suficient de intuneric pentru ochi. Este indicat sa stati in liniste, cu o fereastra deschisa (pentru oxigenare), insa fara televizor/radio deschis.

Citeşte şi Sfaturi pentru sănătatea ochilor tăi: Lucruri surprinzătoare care dăunează vederii

Exercitiu de relaxare a vederii

Proviti apoi in deparatre. Priviti peisajul vreme de un minut, apoi incercati sa fixati pentru cateva momente un obiect fix, cat mai indepartat. Incercati sa vedeti detaliile. De exemplu cate antene sunt pe un bloc sau cati porumbei sunt pe o cladire foarte indepartata, ori cati copaci numarati, cate pasari vedeti pe cer si ce culoare au… insistati pe acest exercitiu pret de 5-7 minute. Este bine sa incercati sa numarati obiecte aflate la distanta foarte mare.

Restul exerciţiilor care vindecă miopia pe Kudika.ro.