Poveste adevărată. Unui copil i-a fost furat sufletul de către o vrăjitoare. Sfântul Ciprian i l-a recuperat înapoi

O doamnă a povestit o întâmplare mai veche, de pe timpul lui Ceauşescu, ruptă parcă din filmele de groază. Un copil ar fi rămas fără suflet din cauza bunicii vitrege, care era vrăjitoare şi care a vrut să se scape pe ea de probleme. Într-un final copilul îşi recuperează sufletul, după ce mama lui merge ani de zile la biserica Zlătari din Capitală. 

28 mai 2016, 08:16
Poveste adevărată. Unui copil i-a fost furat sufletul de către o vrăjitoare. Sfântul Ciprian i l-a recuperat înapoi

Doamna Eugenia povesteşte că strania întâmplare s-a petrecut în anii dictaturii comuniste, când la biserica Zlătari oamenii veneau pe furiş, de frică să nu-şi piar­dă serviciul, pentru că o supraveghetoare din maga­zi­nul de peste drum avea grijă să urmărească permanent intrarea în sfântul lăcaş, scrie formula-as.ro.

Citeşte şi Rugăciunea părintelui Ilarion Argatu pentru dezlegare de blesteme

În vremurile acelea, peste o femeie credincioasă din Bucureşti s-a abă­tut o năpastă. L-a luat de soţ pe băiatul unei vrăjitoare din unguri­me, care i-a pus gând rău. Şi pentru că de ea nu s-a putut atinge, a încercat o vrajă teribilă asupra copilului ei, ca­re avea doar patru ani­şori. Stăpânită de de­mo­nul căruia i se con­sacrase din tinereţe, soacra a vrut să facă un troc. I-a oferit duhului rău sufletul băieţelului, la schimb cu propriul suflet, pentru a se eli­bera.

Copilul cădea la pământ inconştient

Din momentul acelei vrăji cumplite, băieţelul s-a îmbolnă­vit grav. Cădea incon­ştient, fără motiv, iar medicii nu l-au putut ajuta cu nimic. Ştiind că soacra sa e vrăji­toare, mama copilului a venit la Bucureşti, să se roage Sfântului Ci­prian.

Puterea farme­ce­lor era nespus de ma­re, dar femeia a stăruit. Şi nu o dată sau de două ori. A venit la sfântul Ciprian ani la rând. Sâmbăta seară se urca în tren, ajungea în Capitală, dimineaţa venea la liturghia de la Biserica Zlătari, iar după-amiaza se întorcea acasă. Nu s-a descurajat, nu a renunţat. O trudă de Sisif. Până când, într-o noapte, şi-a visat băieţelul care i-a spus: „Mami, nu mai avem mult!”.

Citeşte şi Acatiste pentru fiecare problemă cu care te confrunţi. Cărui SFÂNT să te adresezi CA SĂ SCAPI DE RĂU

A venit atunci într-un suflet la Biserica Zlătari, iar părintele, care-i devenise duhovnic, i-a spus să-şi aducă băieţelul la împărtăşit. Când micuţul a primit Trupul şi Sângele lui Hristos, s-a luminat la faţă şi a rostit, aparent fără motiv, numele soacrei. Şi, chiar din clipa aceea, vrăjitoarea s-a îndrăcit. Duhul rău, care-l chinuise pe copilaş, a intrat în ea şi a început să o arun­ce în toate părţile, ca pe o cârpă.

În cele din urmă, mama copilului a venit cu ser­viciul în Bucureşti, pentru a fi aproape de Sfântul Ci­prian. Ani de-a rândul, până să plece definitiv cu fiul său în străinătate, era văzută de enoriaşi stând îm­preună cu băiatul ei, duminică de duminică, lângă racla sfântului.