POVESTE ADEVĂRATĂ DESPRE SEX ŞI IUBIRE. „Parcă aş fi sclava sau mama lui. Se aşteaptă ca eu….”

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

27 apr. 2017, 12:06
POVESTE ADEVĂRATĂ DESPRE SEX ŞI IUBIRE. „Parcă aş fi sclava sau mama lui. Se aşteaptă ca eu….”

Dragă Adela,

Iartă-mă, te rog, că nu îmi dau numele, dar mi-e rușine, îşi începe scrisoarea o cititoare a libertatea.ro. Am 19 ani și sunt o tânără soție, până de curând și fericită. M-am căsătorit anul trecut cu iubitul meu de la 14 ani, a fost primul meu bărbat și îmi doresc să fie și cel alături de care îmbătrânesc.

Citeşte şi POVESTE FRUMOASĂ DE VIAŢĂ. Un cuplu a murit în aceiaşi zi, în acelaşi spital, după 77 de ani de căsătorie

De când suntem soți însă, parcă nu mă mai privește la fel… Până acum ieșeam împreună în oraș, mă încuraja să îmi văd de școală și să îi găsesc un loc de muncă bun, însă acum parcă aș fi sclava sau mama lui. Se așteaptă ca totul în casă să fie perfect, mâncarea făcută, frigiderul plin, hainele curate și călcate, iar eu nu mai am timp deloc pentru planurile mele.

Am încercat să îi spun, dar se supără și nu știu cum să fac… Nu vreau să renunț la el, dar nici la mine.

Răspunsul specialistului în probleme de cuplu. 

Draga mea,

El ce face în timp ce tu ești ocupată cu treburile casei? Pentru că dacă – să zicem – el este la muncă și aduce bani în casă, atunci va trebui să reușești să fii mai eficientă. Eventual poți să-i ceri să plătească o femeie să te ajute, în cazul în care își mai amintește că obișnuia să te încurajeze să fii și tu pe picioarele tale. Dacă nu te înțelege, atunci vei fi nevoită să folosești tot arsenalul de fițe și figuri pe care l-au inventat femeile căsătorite de-a lungul istoriei, pentru a-și face bărbații să priceapă ce vor. Da, după ce te muți cu un bărbat, după ce dormi cu el în același pat o vreme, să nu te miri dacă el devine ca un copilaș de care trebuie să ai grijă. Schimbările hormonale care intervin susțin această transformare, din păcate.

Dacă vrei să păstrezi flacăra pasiunii – care vine la pachet cu respectul lui – ai nevoie de o anumită distanță. Însă puțină lume suportă așa ceva, drept pentru care se confruntă cu ceea ce ai povestit și tu. Dacă, însă, reușești să fii foarte fermă și să îi ceri cu hotărâre să te ajute când ai nevoie, el va asculta.
Dacă crede că ești mama lui, nu fii o mamă prea bună. Mai este un secret: bărbații au nevoie să fie eroi. Dacă reușești cumva să-l rogi să te ajute, pentru că tu nu poți singură să faci chiar totul, iar după ce te ajută îl recompensezi într-un fel în care lui îi face plăcere, ai mai deschis o cale de acces în comunicarea dintre voi.