Poveste adevărată: „Iubitul meu m-a înşelat şi este alcoolic. La beţie o vrea pe cea cu care m-a înşelat, apoi regretă. Ce să fac?”

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

08 feb. 2018, 09:02
Poveste adevărată: „Iubitul meu m-a înşelat şi este alcoolic. La beţie o vrea pe cea cu care m-a înşelat, apoi regretă. Ce să fac?”

„Dragă Adela, iubitul meu m-a înşelat timp de 8 luni, având un interes. Suntem de un an şi jumătate împreună, am trecut peste ceea ce a făcut, dar la beţie, când ne certam, îi dă ei mesaj şi pare că o cam vrea înapoi. După beţie îşi revine şi regretă. Nu ştiu cum aş putea avea siguranţa că nu mă va mai înşela?

Draga mea,

Siguranță nu poți să ai niciodată, cu atât mai mult cu cât vorbim și despre beție. Nici nu știu ce e mai grav: să fii cu un bărbat care te-a înșelat sau cu unul alcoolic. Pentru că această dependență este foarte periculoasă pentru o relație. Pe un bărbat alcoolic nu te poți baza. Mai devreme sau mai târziu, această patimă îi va distruge întreaga viață. La beție poate să te și înșele, poate să devină și violent, cine știe ce mai poate să facă. Chiar vrei să faci parte din acest tablou? Cred că ar trebui să ai o discuție foarte serioasă cu el – când e treaz – și să-i pui în vedere să renunțe la băutură în primul rând. Dacă spui că regretă că te-a înșelat când se trezește, poate că își dă seama că a luat-o pe o pantă greșită și cooperează. Dacă nu, atunci eu te sfătuiesc să iei distanță. Să știi că există și bărbați care nu pun gura pe alcool, sau măcar bărbați care nu-și pierd capul. Dacă el n-a putut să se abțină nici un an și jumătate, cum ai putea să petreci o viață întreagă alături de el?”

Sursa: libertatea.ro