Poveste de succes: Un cioban din Cluj a ajuns milionar în euro, de la un măgar împrumutat de la vecini VIDEO

Publicat: Marţi, 15 Octombrie 2013 15:27 // Actualizat: Marţi, 15 Octombrie 2013 15:50 // Sursa: romaniatv.net

Un bărbat din Cluj, care a început să facă bani cu un măgar împrumutat, a avut fler şi a ştiut cum să investească banii, puţini la început, potrivit România TV. Din cel mai amârât copil din sat, a ajuns unul dintre cei mai de succes fermieri din ţară. Acum este milionar în euro, însă stilul său de viaţă nu s-a schimbat foarte mult. Îşi petrece cel mai mult timp cu oile, la stână.

Cornel Revnic s-a născut într-o familie foarte săracă din satul Ciurila, judeţul Cluj. A fost nevoit să muncească de foarte tânăr. Pentru început, a împrumuta un măgar de la un consătean. Cu ajutorul animalului le căra hainele şi mâncarea oierilor din sat.

"Am fost un amărât. Eram cel mai amărât pe aici. Fără şcoală tehnică, dar am practică şi am simţul unde trebuie să investesc şi ce trebuie să fac să fac bani", a declarat Cornel Revnic.

Din banii câştigaţi cu magărul şi-a cumpărat în timp mai multe oi. În cinci ani a reuşit să adune 500 de mioare. Le vindea străinilor la preţuri de 5 ori mai mari decât se oferea în ţară iar din banii obţinuţi a cumpărat un teren pentru păscut. Norocul a făcut ca pe respectivul teren să se construiască autostrada Transilvania. Aşa a câştigat în jur de 500 de mii de euro din expropriere. A investit apoi în alte terenuri iar, după un boom imobiliar, a reuşit să le vândă pentru o sumă fabuloasă.

Citeşte şi Viaţa la stână, alături de Ghiţă Ciobanul. Povestea celui mai îndrăgit cioban din România VIDEO

"Am cumpărat un teren acolo în Făget. Vreo 100 de hectare. Şi am câştigat 1 milion 100 de mii de euro. Nici nu ştiam ce înseamnă sumele alea. Lacurile astea le-am cumpărat că spuneau ăştia că va fi secetă mare globală şi să am apă la animale", a mai spus acesta.


Fermierul spune că secretele succesului său sunt intuiţia, munca şi credinţa în Dumnezeu. Toate acestea l-au făcut milionar în euro.

Citeşte şi Cum arăta Ghiţă Ciobanul înainte să devină celebru FOTO

Acum toată familia fermierului este implicată în afacere. Toţi cei şapte copii ai lui sunt fermieri şi fac bani frumoşi.

"Băiatul mai mare creşte animale. Animale de carne. I-am dat de ziua lui, la 18 ani, 200 de oi şi acum are 1000", a povestit Cornel Revnic.

Este milionar în euro, are mii de ori şi peste 3 mii de hectare de pământ. Când era mic visa la un Aro însă acum are un parc auto care valorează peste 500 de mii de euro. Cu toate astea, stilul său de viaţă a rămas unul din timp. Nu a uitat de unde a plecat şi îşi petrece aproape tot timpul la stână.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cioban cluj cioban milionar Cornel Revnic cum a ajuns un cioban milionar
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 oct 03:26
Răspunde | Votează email 0 email
Ciprian
Observ ca este foarte banoasa meseria asta cu magarul imprumutat :).Pai daca el sia luat din caratu cu magarul 500 de oi in 5 ani, inseamna ca a luat in medie 100 de oi pe an,calculand 100x300 bucata=30000 lei pe an(repet din caratul de mancare si haine pentru ciobani),acuma 30000 lei impartit la 7 luni cat sunt oile la pasunat(pe timpul iernii ele stau in sat)inseamna ca facea ca 1000 de euro pe luna :)),bani pusi deoparte
15 oct 15:46
...a avut fler şi a ştiut cum să investească banii, puţini la început, potrivit România TV. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.6639
RON
17 Nov
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H