Poveste UIMITOARE. Un german a renunţat la job şi a văzut 215 ţări în 25 de ani

Două soţii, 900 de mii de kilometri străbătuţi şi peste 200 de ţări văzute. Aşa se poate descrie aventura unui neamţ care a durat 25 de ani şi s-a încheiat zilele trecute.

22 oct. 2014, 07:38

În 1989, Gunther Holtorf a dat viaţa de birou pe cea de călător. După 30 de ani de muncă, el a demisionat de la Lufthansa, iar din banii agonisiţi şi-a luat un Mercedes. S-a urcat în el, iar împreună cu cea de-a treia soţie au plecat să vadă lumea.

Călătoria plănuită să dureze doar 18 luni s-a prelungit şi a ajuns să ţină 25 de ani. Mai întâi, Gunther a vizitat Africa, unde a divorţat de soţie. Eşecul în dragoste nu l-a oprit să încerce din nou şi, cu ajutorul unui anunţ la matrimoniale, şi-a găsit cea de-a patra soţie: Christine. Cu ea a ajuns prin America de Sud, America Centrală şi Australia.

În urmă cu câţiva ani, Gunther a rămas din nou singur, după ce Christine a murit de cancer. Neamţul a mers mai departe şi, după ce a străbătut Europa şi China, a ajuns taman în Coreea de Nord.

În total, neamţul a străbătut 900 de mii de kilometri cu maşina care i-a fost casă timp de aproape 25 de ani. De fiecare dată când a avut o defecţiune, el a reparat maşina cu una dintre cele 400 de piese de schimb pe care le avea în portbagaj.

Destinaţia finală a fost poarta Brandenburg din Berlin.