Povestea celui mai BOGAT SAT din LUME: Fiecare locuitor are cel puţin 200.000 de euro ÎN CONTURI

Satul Huaxi, din China, este considerat cel mai bogat sat din lume, numeroşi milionari ai ţării ajungând să se stabilească aici. Astfel, cei 2.000 de locuitori sunt în majoritate oameni de afaceri cu conturile pline. Un lucru inedit este acela că satul este listat la bursă, ajungând să valoreze în prezent câteva miliarde de euro.

23 iul. 2014, 12:28

Dacă la început era un sat normal, Huaxi s-a dezvoltat în ultimii 30 de ani, fiind astăzi un important punct turistic şi în acelaşi timp un adevărat simbol al oamenilor de afaceri şi al creşterii economice din China, potrivit Business Insider.

Citeşte şi A reapărut CIUMA BUBONICĂ. Un oraş a fost izolat TOTAL

Huaxi atrage tot mai mulţi oameni de afaceri interesaţi în navigaţie, industria prelucrătoare de metale sau textile, fiind considerat cel mai bogat sat din China şi chiar din lume. Satul, apărut în 1961, are o importantă atracţie turistică creată în 2011, la aniversarea de 50 de ani, un bloc turn uriaş de 328 de metri, cu o valoare de 350 de milioane de euro, situat pe poziţia a 15-a în topul celor mai înalte clădiri din lume, având 74 de etaje în incinta cărora se găseşte un hotel cu o capacitate de 800 de camere ce poate găzdui 2.000 de persoane.

Citeşte şi SATUL care a uimit CERCETĂTORII: Localitatea este populată doar de PITICI şi oamenii cred că sunt blestemaţi

Mai mult, în clădire se găsesşte şi un taur de aur cu o valoare de 50 de milioane de euro. Un alt lucru special la acest sat este serviciul de taximetrie, însă în loc de maşini se folosesc elicoptere. Privind părţile negative ale acestui sat, se pare că fiecare localnic este obligat să lucreze şapte zile din şapte.