Povestea halucinantă a celui de al doilea fiu al lui Dumnezeu. Fratele lui Iisus ar fi trăit în ROMÂNIA

Desi putina lume stie de existenta lor, sectele religioase din Romania sunt extrem de raspandite, iar ritualurile si credintele adeptilor lor sunt extrem de controversate.

16 mai 2015, 06:31

Unul dintre astfel de culte il proslaveste pe Maitreya, considerat de sectanti ca fiind al doilea fiu al lui Dumnezeu, scrie cancan.ro. Povestea lui Maitreya este strans legata de pestera Rocsani din judetul Hunedoara.

Citeşte şi Numărul care prevesteşte a doua venire a lui Iisus, văzut pe un câmp din România

Acolo se pare ca ar fi avut loc geneza cultului „Fiilor Luminii”. Invaluita in mister, credinta acestora se baza si inca se mai bazeaza chiar si dupa moartea liderului lor spiritual, pe faptul ca Maitreya ar fi fost fratele lui Isus Hristos si unul dintre fii lui Dumnezeu. Profesor de desen, transformat in guru dupa varsta de 50 de ani, Francisc Horvath Maitreya a condus in timpul vietii sale una dintre cele mai controversate miscari religioase din Romania. Barbatul nascut in Deva si-a petrecut copilaria la Cristur pana la varsta de 15 ani, a urmat Colegiul de Arte Plastice, lucrand dupa aceea la Timisoara ca tehnician, mai apoi fiind designer si profesor de desen in Vaslui.

Adeptii lui credeau ca acesta este capabil sa vindece cancerul, leucemia, orbia si o serie de alte boli incurabile, cei din urma fiind convinsi ca este al doilea fiu al lui Dumnezeu si ca poate face miracole. Membrii sectei infiintate fara niciun cadru juridic il considera al doilea fiu al lui Dumnezeu, desi mai multi specialisti l-au caracterizat drept un om bolnav. Adeptii lui Francisc se imbraca in togi albe, cu brau verde si desagi rosii, si fac dese pelerinaje prin tara. Adeptii consuma „bauturi sfinte”, in realitate euforizante.

Citeşte şi Misterul celor 18 ani care lipsesc din viaţa lui Iisus

Un caz socant leaga acesta secta de moartea suspecta a unei tinere asistente din Oradea, care a fost racolata de „Fii Luminii”. Bolnava de diabet, la indemnul sectatilor, acesta a renuntat la tratamentul cu insulina si l-a inlocuit cu rugaciuni ci cu ceaiuri cu plante facute de pustnicii din pestera de la Rocsani.

Dupa nici doua zile in care ce s-a alaturat discipolilor lui Maitreya, fata de 26 de ani s-a stins din viata dupa ce a intrat in coma diabetica. Vinovatii au fost dati in judecata de familia Ofeliei, dar legea a hotarat doar ca parintii sa primeasca daune morale de 17 milioane (se intampla in 1997).

Chiar si dupa moartea lui (candva inainte de anii 2000), adeptii „celui de al doilea fiu al lui Dumnezeu” isi incep rugaciunile cu „In numele Tatalui, al Fiilor si-al sfantului Soare”, acestea avand convingerea ca Maitreya este cel de al saptelea avatar, fiu al lui Dumnezeu primii sase fiind Krishna, Rama, Buddha, Mahomed, Zamolxes si Iisus. Credinciosii care inca se aduna an de an la pestera din Rocsani spun ca dealungul vietii sale, Maitreya ar fi findecat sute de persoane de boli incurabile.