Povestea româncei care a trăit 20 de ani cu fratele geamăn în pântece. Medicii se chinuie să o ţină în viaţă

O tânără de 20 de ani a trăit până acum purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn. Cu timpul, embrionul s-a transformat într-o tumoră care i-a distrus sistemul imunita și a dus la declanșarea encefalitei autoimune. Fata este în comă de două luni, iar singura ei șansă este trasferul la o clinică din străinătate.

16 feb. 2017, 09:10
Povestea româncei care a trăit 20 de ani cu fratele geamăn în pântece. Medicii se chinuie să o ţină în viaţă

Teodora Tudose are 20 de ani şi este o studentă de 10 la Drept, scrie click.ro. O boală cruntă i-a distrus peste noapte viața. În toamna anului trecut, Teodora s-a plâns de dureri de cap şi stări de confuzie. A fost dusă mai întâi la Spitalul Floreasca, iar mai apoi la Elias. Diagnosticul este crunt. Teodora suferă de o boală rară: encefalită autoimună. De atunci medicii se chinuie să o ţină în viaţă, relatează Digi24. Sunt doar 1.000 de cazuri de acest gen în toată lumea.

Citeşte şi Oana Roman intră reparaţii capitale. Ce părţi ale corpului îi vor fi ajustate de către chirurgul estetician

„Este o boală identificată în ultimii 10 ani, este practic un proces de inflamaţie a creierului ca urmare a unei agresiuni declanşate de propriul sistem imun”, a declara Cristina Panea, medic primar neurolo la Spital Elias.

Medicii au descoperit că Teodora Tudose a trăit timp de 20 de ani purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn, care cu timpul s-a dezvoltat ca o tumoră ce i-a distrus fetei întreg sistemul imunitar. Așa s-a declanțat și boala. Tânăra a fost operată anul trecut, doctoruii i-au îndepărtat chistul, dar războiul cu boala e departe de a fi câștigat.

„roblema nu este a lipsei tratamentului în sine, problema este a severităţii cazului care impune nişte îngrijiri speciale. Părinţii spun că singura şansă a Teodorei este să ajungă la o clinică specializată în neurologie din străinătate”, a mai spus dr. Panea.

Citeşte şi Cea mai puternică dietă de slăbire: Sucul care te scapă de burtă în somn!

Pentru că numai transportul ar costa în jur de 15.000 de euro, colegii Teodorei au început o campanie de strângere de fonduri. Părinții Teodorei își doresc ca tânăra să ajungă la o clinică din Viena, acolo unde șansele ei de supraviețuire sunt mai mari.