Povestea românului paralizat de la gât în jos, care şi-a transformat drama într-o lecţie de viaţă

Alex Luchici este un tânăr de 30 de ani a cărui viaţă a luat o turnură dramatică în urma unui accident cumplit. Tulceanul este paralizat de la gât în jos, dar nu a permis ca acest lucru să-i distrugă şi spiritul.

RomaniaTV.net
05 oct. 2015, 14:12

Alex Luchici este imobilizat într-un fotoliu rulant, dar, în ciuda handicapului fizic cu care a rămas după un teribil accident, poate da oricui lecţii de curaj şi ambiţie.

În cei 9 ani de la momentul în care a făcut ultima mişcare din viaţa sa, aceea de a sări în apă, înainte de a suferi o fractură de coloană cervicală. Alex a terminat o facultate, iar în urmă cu un an a ajutat la crearea unui dispozitiv destinat oamenilor cu probleme ca a lui şi care le permite acestora să utilizeze computerul cu ajutorul privirii, scrie spynews.ro.

Dispozitivul este încă în stadiul de prototip, iar Alex l-a testat deja. „Acest dispozitiv va fi folosit în special de oamenii care nu îşi pot folosi membrele. Printr-o cameră web, aceştia vor putea să scrie selectând literele cu privirea”, spune Alex Luchici, care speră ca medicina şi ştiinţa să evolueze suficient de rapid cât să mai poată merge.